Verden

Fingeravtrykk og DNA fra Paris-terrorist på rømmen funnet i leilighet i Brussel

Det er funnet fingeravtrykk fra Salah Abdeslam, som er ettersøkt etter terroraksjonen i Paris i november, i en leilighet i Brussel som ble ransaket av politiet denne uken.

Den rømte terroristen Salah Abdeslam. Foto: Politiet

  • Ntb

Det opplyser belgisk påtalemyndighet. Fire politifolk ble såret og én terrormistenkt drept i en politiaksjon i Brussel tirsdag. Abdeslam er i imidlertid fortsatt på frifot.

Franske medier melder at det også er funnet DNA fra den ettersøkte mannen i leiligheten. Abdeslam var trolig en av to personer som klarte å flykte fra boligen under skuddvekslingen med politiet, ifølge den belgiskes kringkasteren RTBF.

Rømlingens eldre bror var en av selvmordsbomberne da 130 mennesker ble drept 13. november i fjor i terrorangrepene mot Paris.

Bakgrunn:

Les også

Én terrormistenkt drept og fire politimenn såret i antiterror-aksjon

Det startet som en felles, mindre operasjon mellom belgisk og fransk politi på leting etter personer med tilknytning til Paris-terroristene fra november.

Politiet ventet angivelig ikke dramatikk da skulle sjekke en bolig i Brussel-bydelen Forest tirsdag, men ting utviklet seg raskt da én eller flere gjerningsmenn begynte å skyte idet politiet åpnet døren.

Til slutt var fire politifolk såret, én av dem fransk. Påtalemyndigheten bekreftet så tirsdag kveld at én gjerningsmann bevæpnet med en Kalasjnikov var drept av politiet.

Mannen som ble drept i leiligheten i Forest, står på den lekkede listen over medlemmer av ekstremistgruppen IS, melder TV-stasjonen VRT. Listen skal ha blitt gitt av en IS-avhopper til TV-stasjonen Sky News.

Den 35 år gamle mannen, som angivelig het Mohamed Belkaid, skal ha meldt seg frivillig til å utføre en selvmordsaksjon for IS. I 2014 oppholdt han seg angivelig i Syria hvor han kjempet sammen med IS.

Les også

  1. Drept Brussel-terrorist bodde i Sverige

  2. To pågrepet i terrorjakt i Brussel