Stort juvelran fra luksushotell i Paris

Smykker og juveler verd flere millioner euro er stjålet fra luksushotellet Ritz i Paris, opplyser politiet. Tre av de fem ranerne er pågrepet.

Fransk politi er på stedet der fem ranere stakk av med smykker og juveler verd flere millioner euro fra luksushotellet Ritz i Paris. Tre av de fem er pågrepet.

Ranerne slo til mot en smykkebutikk inne på hotellet ved 18.30-tiden onsdag. De fikk med seg smykker og andre verdisaker for anslagsvis 4,5 millioner euro, tilsvarende 43 millioner kroner.

– Verdensberømte gullsmeder stiller ut sine smykker og juveler ved Ritz, sier en politikilde.

De fem maskerte ranerne var bevæpnet med øks og skytevåpen og knuste vinduet til butikken før de tok med seg det de klarte av smykker. En hotellansatt forteller at de hørte en høy lyd og et spetakkel fra gaten utenfor.

– Folk som kom gående forbi, søkte tilflukt inne i hotellet. Vi skjønte ikke hva det var som foregikk før noen fortalte oss at det hadde vært et ran, sier den ansatte.

En annen ansatt sier han så to motorsykler kjøre i stor fart ned en gate på baksiden av hotellet.

Politiet opplyser at tre av ranerne ble pågrepet idet de forlot hotellet. De to siste er fortsatt på frifot.

Deler av ransutbyttet ble funnet strødd utover i butikklokalet, blandet med knust glass, under oppryddingsarbeidet natt til torsdag, opplyser politikilder til AFP og AP. Flere juveler og klokker, samt økser, ble dessuten funnet i en bag som én av de to mistenkte ranerne som fortsatt er på frifot, mistet under flukten, forteller en av kildene.

Raneren mistet bagen da han flyktet på motorsykkel og kjørte på en fotgjenger. Fotgjengeren ble lettere skadet. Den andre raneren forsvant i en bil. Begge var torsdag formiddag fortsatt på frifot.