Russland anklages for bombing av sivile i Idlib
Minst 23 personer er drept i luftangrep mot den syriske byen Idlib, blant dem sju barn, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
De lokale koordineringskomiteene, et lokalt aktivistnettverk, opplyser ifølge nyhetsbyrået AP at så mange som 50 mennesker er drept.
Angrepene rammet en rekke områder nær sentrum, blant annet like ved et større sykehus og en offentlig park.
Det ble utover dagen lett etter døde og overlevende i ruinene av de bombede bygningene. Ifølge lokale redningsarbeidere er flere hundre mennesker såret.
Angrepene ble sannsynligvis utført av russiske jagerfly, mener den opposisjonsvennlige eksilgruppen SOHR.
En frivillig fra redningsgruppen Hvite hjelmer bekrefter at angrepet etter alt å dømme ble gjennomført av russiske fly.
Siden russiske myndigheter begynte å gi militær støtte til det syriske regimet i september, har de gang på gang avvist at de angriper sivile områder.
Russland avviser anklagene
Russiske myndigheter nekter imidlertid for at det er russiske fly som har gjennomført angrepene, ifølge nyhetsbyrået Reuters.
– Russiske fly har ikke gjennomført kampoppdrag eller flyangrep i Idlib-provisen, sa Igor Konashenkov, talsperson for det russiske forsvarsdepartemente i en uttalelse, melder byrået.
Tyrkisk angrep mot IS ved Aleppo
– Intensive angrep
– Luftangrepene er de mest intensive mot Idlib siden våpenhvilen begynte. Selv om Idlib ikke omfattes av våpenhvilen, har det vært relativt rolig, kun med spredte angrep, sier SOHRs leder, Rami Abdulrahman, til nyhetsbyrået AFP.
Angrepene kommer bare fem dager etter at det russiske forsvarsdepartementet varslet en pause i angrepene mot syriske «væpnede menn». Pausen skulle gi opprørere anledning til å bryte båndene til Nusrafronten, en ytterliggående islamistisk gruppe som regnes som al-Qaidas fløy i Syria, og som står i spissen for opprørsalliansen som kontrollerer Idlib.
Tyrkisk angrep mot IS ved Aleppo
Moderate grupper
Mens syriske opprørere anklager russerne for å angripe mer moderate opprørsgrupper, insisterer russiske myndigheter på at alliansen mellom Nusrafronten og andre opprørsgrupper gjør det vanskelig å innføre en våpenhvile, spesielt i områdene ved landets nest største by Aleppo.
Som et svar på luftangrepene har opprørere i Idlib avfyrt granater mot de beleirede byene Foua og Kefraya, ifølge SOHR. Befolkningen i disse to byene anses å være lojale mot det syriske regimet.