Verden

Assange feirer Manning-benådning

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange sier det er en stor seier for WikiLeaks at Obama korter ned varsleren Chelsea Mannings tid i fengsel.

Foto av WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange tatt på balkongen til Ecuadors ambassade i London i februar i fjor. Arkivfoto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

«SEIER: Obama forkorter Chelsea Mannings fengselsstraff fra 35 år til 7. Frigivelsesdatoen er nå 17. mai», skriver WikiLeaks på Twitter.

– Takk til alle som har kjempet for Chelsea Mannings benådning. Deres mot og engasjement har gjort det umulige mulig, sier Assange.

Manning ble pågrepet i 2010 og fikk dommen på 35 års fengsel i 2013. Obama har benådet henne så hun slipper hun å sone ferdig.

Tidligere i januar uttalte WikiLeaks at Assange ville si seg enig i å bli utlevert fra London til USA om Obama benådet Manning. Han er åpen for forhandlinger hvis etterforskningen avsluttes, sier hans svenske advokat Per E. Samuelsson til nyhetsbyrået TT.

– Han avventer et initiativ fra den amerikanske siden, sier Samuelsson, som avviser at Manning er benådet.

– USA sier jo ikke at Manning ikke har begått et lovbrudd. Assange kan derfor ikke stole på at USA ikke skal sikte ham, sier advokaten. (NTB)

Les mer om

  1. Wikileaks