Verden

20-åring pågrepet etter hacking av tyske politikere

En 20 år gammel mann er pågrepet i Tyskland etter at flere hundre politikere og mange andre kjente personer fikk personlige opplysninger lekket på internett.

Statsminister Angela Merkel er en av flere hundre tyske politikere som har fått lekket personlige opplysninger på internett. Nå er en 20 år gammel mann pågrepet og siktet for datainnbrudd.
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Statsminister Angela Merkel er en av dem som ble rammet av det som antas å ha vært et massivt datatyveri.

Tyske myndigheter opplyser tirsdag at 20-åringen fra delstaten Hessen ble pågrepet etter at leiligheten hans ble ransaket.

Mannen har angivelig gitt en uforbeholden tilståelse, ifølge opplysninger som nyhetsbyrået DPA har fått fra ikke navngitte kilder.

Opp mot 1000 rammet

I tillegg til flere hundre politikere er journalister, musikere og andre kjente personer blant dem som har fått personlige opplysninger lekket på nett. Til sammen er opp mot 1.000 personer rammet, ifølge tyske medier.

For det meste er det telefonnumre og adresser som er lekket. Tysklands statsminister Angela Merkel skal ha fått sin epostadresse lekket, samt et faksnummer og flere brev.

«Adventskalender»

Politikere fra alle partier i den tyske Forbundsdagen ser ut til å være berørt – med unntak av høyrepopulistiske Alternativ for Tyskland (AfD).

Lenker til de rammede personenes opplysninger ble publisert daglig på Twitter i løpet av desember, omtrent som en adventskalender. Gjerningspersonen brukte ord som ironi og satire for å beskrive lekkasjen.

Les mer om

  1. Hacking
  2. Tyskland
  3. Angela Merkel
  4. Datakriminalitet