Verden

Flom i India har tatt over 100 liv

Antall omkomne i flommen i delstaten Kerala i India har steget til 106, opplyser myndighetene i landet. Det er ventet kraftig monsunregn i nye områder.

Monsunregnet har ført til store problemer i delstaten Kerala sør i India. Flom og jordskred har ødelagt veier og broer, og både tog- og flytrafikk er stanset.
  • og NTB

Nærmere 150.000 mennesker har mistet hjemmene sine på grunn av flommen, og myndighetene har opprettet over 1.330 leirer for å forsøke å huse alle som nå er hjemløse.

Samtidig har hæren og marinen trappet opp redningsoperasjonene i delstaten, som ligger sør i India og er et populært område for turister.

  • For bare fem dager siden tok ekstremværet enda flere menneskeliv i landet: Skred og flom har krevd minst 37 menneskeliv i India

Fryktes at dødstallet vil stige ytterligere

Helikoptre er satt inn for å redde folk som er omringet av vannmasser.

– Alle distrikter er i beredskap ettersom det er ventet mer regn de neste 24 timene, sier en talsmann for de indiske nødetatene.

Hundrevis av landsbyer er oversvømt, og tusenvis av boliger og tusen mil med veistrekninger er ødelagt. Både fly- og togtrafikk, samt T-baner er stanset.

Det fryktes at dødstallet vil stige ytterligere.