Verden

Leter etter flere lik på Manson-gården

Krimteknikere har funnet mulige gravplasser.

Her er gården der Charles Manson og hans tilhengere trolig har tatt livet av flere titalls personer. Politiet starter nå med ny leting for å forsøke å finne flere lik. Foto: GARY KAZANJIAN / AP PHOTO

 • Ida Halvorsen Kemp

Amerikansk politi har besluttet å starte letingen etter flere lik på Charles Manson-gården i nasjonalparken Death Valley nord for Los Angeles. Manson og tilhengerne hans gjemte seg på gården kalt «Barker Ranch» etter en rekke grusomme mord som rystet Los Angeles i 1969.

Dømt til døden

I 1971 ble Manson dømt til døden, senere omgjort til livsvarig fengsel, for totalt ni mord. Politiet tror imidlertid at Manson står bak et titalls flere mord, ifølge CNN. Krimteknikere som besøkte stedet i februar, fant minst to plasser på eiendommen som kan være fordekte graver, melder nyhetsbyrået AP. Sheriff Bill Lutze i Inyo County har godkjent en begrenset leting på fire dager med oppstart 20. mai.

Vil avklare

— Det var ikke overensstemmende respons fra hundene som gjennomsøkte området, og ingen overensstemmende funn fra jordprøvene som ble tatt. Den eneste måten å gjøre det klart en gang for alle om det er flere lik begravet på «Barker Ranch», er å sette i gang en begrenset gjennomsøking, sier Lutze. Barker Ranch tilhører forvaltningsorganet National Park Service, og eiendommen vil være stengt for publikum mens arbeidet pågår. Manson er i dag 73 år gammel, og soner straffen sin i Corcoran State Prison i California. Han ble blant annet dømt for å ha drept den unge skuespilleren Sharon Tate, filmskaperen Roman Polanskis kone, som var gravid i syvende måned.

Charles Manson, her fotografert i 1986, hadde en enorm makt over «familien» sin, og er dømt for å ha beordret ni drap. Foto: AP

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  TMZ: Charles Manson er død

 2. VERDEN

  Charles Manson lagt inn på sykehus

 3. KULTUR

  Filmanmeldelse: Tarantinos mektige tilbakeblikk på Hollywood

 4. KULTUR

  Bok: Kritikerroste amerikanske bestselgere er ofte en skuffelse å lese. Ikke denne.

 5. KULTUR

  Bokanmeldelse: «Knutby» er blitt en flat roman om en bisarr sekt

 6. KULTUR

  Påskekrim fra virkeligheten