Verden

Venn av knivangriper i Paris pågrepet Strasbourg

En venn av mannen som drepte én person og skadet fire andre med kniv i Paris, er pågrepet i Strasbourg. Tungt bevæpnet politi ransaket boligen hans.

Et kulehull i vinduet på en kafé i nærheten av der politiet skjøt og drepte en mann som angrep folk med kniv i sentrum av Paris søndag. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Politistyrkene forlot boligen med en mann i håndjern, som hadde ansiktet dekket av en hette, melder nyhetsbyrået AFP fra stedet. Mannen var iført ei svart T-skjorte med teksten "Groznij", hovedstaden i Tsjetsjenia, og en tegning av en kalasjnikov.

Mannen er født i 1997, samme år som Khamzat Azimov, som ifølge politiet knivstakk fem personer ved operahuset i den franske hovedstaden lørdag. Den antatte gjerningsmannen ble født i den russiske republikken Tsjetsjenia, men er fransk statsborger.

Fransk politi skjøt og drepte Azimov på åstedet lørdag kveld, og myndighetene etterforsker knivangrepet som terror.

Mannen som ble pågrepet i Strasbourg søndag, er den personen som står Azimov nærmest, ifølge AFPs politikilder. En bærbar datamaskin ble beslaglagt da politiet ransaket boligen hans.

Azimov hadde bodd flere år i Strasbourg, som har en relativt stor tsjetsjensk befolkning. Foreldrene hans ble pågrepet tidligere søndag fordi politiet vil avhøre dem.