Verden

Frp-politiker skal ha drevet lobbyvirksomhet for diktatur. Nå får det konsekvenser.

STRASBOURG (Aftenposten): Den daværende stortingsrepresentanten Karin Woldseth bidro til at Europarådet stemte mot å frigi Aserbajdsjans politiske fanger.

Etter at Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) stemte ned en resolusjon som krevde at Aserbajdsjan måtte frigi politiske fanger, slo regimet enda hardere ned på kritiske røster: opposisjonspolitikere, journalister og menneskerettighetsforkjempere ble arrestert.
  • Per Kristian Aale
    Per Kristian Aale
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Aserbajdsjan har hyret inn tidligere medlemmer av Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) som lobbyister for å påvirke organisasjonen i flere år. PACE skal forsvare menneskerettigheter, rettsstatsprinsipper og demokrati. Målet med lobbyvirksomheten skal ha vært å få forsamlingen til å dempe sin kritikk av det autoritære regimet.

Én av lobbyistene skal ha vært den tidligere stortingsrepresentanten for Fremskrittspartiet, Karin Woldseth (63). Hun var medlem av PACE i åtte år, frem til 2013. De siste fire årene ledet hun de norske stortingsrepresentantene. Hun var også visepresident i forsamlingen.

Les hele saken med abonnement