Verden

Vaksinert og med null smitte var byen klar for fest. Det gikk fryktelig galt.

(WASHINGTON POST) Det hadde ikke vært et eneste smittetilfelle i juni. Nesten 100 prosent var vaksinert. Likevel endret 4. juli-festen alt.

Todd Eckstein (47) var i Provincetown med en kompisgjeng for å feire 4. juli. Selv om han var fullvaksinert, ble han smittet med koronaviruset.
  • Hannah Knowles
    Washington Post
  • Randy Dotinga
    Washington Post

For Todd Eckstein virket Provincetown i Massachussets som det sikreste stedet å feire 4. juli.

Feriestedet ved Cape Cod kunne skryte av null tilfeller av koronasmitte i løpet av juni måned. Og det viktigste av alt – vaksinasjonsgraden er så høy at folk vitser om at den har passert 100 prosent.

Koronasertifikat ble sjekket ved hotellet der man hvert år arrangerer den berømte Tea Dance-festen.

Da regnet strømmet ned, minnes Eckstein, flyktet folk fra svømmebassenget og solsengene. De presset seg sammen innendørs, «slik at man knapt kunne bevege seg». Munnbind var noe som hørte fortiden til. Innbyggertallet i den lille byen hadde vokst fra 3000 til 60.000, og hovedfesten føltes som et karneval.

Eckstein var fullvaksinert, men følte at han hadde feber da han kom tilbake til hjemstaten Ohio. Han tok en hurtigtest og testet positivt for koronaviruset.

– Kan det være en feil? tenkte han.

Men den neste dagen hentet han frem den mest luktsterke maten han kunne tenke seg: sennep, pepperrot og sterkt grillkrydder. Ingenting. Snart googlet han «Provincetown covid» hver dag for å få mer informasjon.

Les hele saken med abonnement