Verden

Greske medier:- Gresk luftrom krenket 20 ganger av Tyrkia

Tyrkiske krigsfly fløy flere ganger over gresk luftrom mandag, samtidig som NATO forbereder seg på å sende skip til Egeerhavet for å takle menneskesmuglere, melder et gresk nyhetsbyrå.

  • Ntb

Seks krigsfly og et transportfly for sjøforsvaret krenket gresk luftrom over østre og sentrale øyer i Egeerhavet mer enn 20 ganger, skriver nyhetsbyrået ANA. To av flyene var bevæpnet og gjennomførte manøvre som etterlignet luftkamp da de greske flyene kom for å avskjære dem. Det ble ikke løsnet skudd fra noen av flyene.

Hellas frykter at den tyrkiske regjeringen vil dra nytte av flyktningkrisen til å få bedre fotfeste i Egeerhavet, der de krever tilgang til havområder og luftrom rundt og over mange av de greske øyene.

NATO-patruljering

NATO har satt i gang patruljering av havområdene mellom de to statene for å hindre menneskesmuglere i å frakte flyktninger og migranter over til Europa.

Hellas sier landet er innstilt på å samarbeide med Tyrkia for å avsløre menneskesmuglingsnettverk. De ønsker at retur til Tyrkia skal være en del av avtalen, men har fått lite respons.