Verden

Øyevitne: - Det var blod overalt

– Det var blod overalt. Jeg dyttet skjerfet mitt inn i kulehullet til en som lå på bakken, forteller Christopher Hansen, om marerittet på Pulse nattklubb.

  • Helle Aarnes
    Helle Aarnes
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med vitner til det som er den verste masseskytingen i moderne amerikansk historie.
Hjerteskjærende scener utspilte seg utenfor nattklubben, som er avstengt for etterforskningen, og på møtestedet som er opprettet for pårørende.

En fortvilet mor forteller at hun ennå leter etter sønnen sin, som var på klubben sammen med kjæresten. Sønnens kjæreste er, i følge kvinnen, bekreftet død. Mer vet hun ikke.

Demetrice Naulings gråter utenfor Orlando Police Headquarters, der politiet intervjuer vitner til angrepet på nattklubben Pulse.
Pårørende trøster hverandre utenfor Orlando Police Headquarters.

– Jeg hørte folk rope: "Løp, løp, kom dere bort", forteller Christopher Hansen, som var på klubben da angrepet startet.

– Jeg løp og hjalp noen som lå på bakken. Jeg visste ikke om han var død eller levende. Men jeg dyttet skjerfet mitt i kulehullet.

– Jeg var der med bestevennen min. Vi visste ikke om skuddene kom mot oss. Lyden ble bare høyere og høyere. I begynnelsen trodde jeg bare det var dj-en. Jeg hørte skriking, og dro bestevennen min ned på gulvet, sier en tydelig preget Anthony Torres til ABCNews.

Jermaine Towns (t.v) og Brandon Shuford venter utenfor nattklubben som ble angrepet. Towns sier hans bror var på klubben da det som skulle bli det verste masseskytingen i moderne amerikansk historie brøt løs.

Jermaine Browns foteller til AP at han kom til åstedet mens det ennå var mørkt, og ventet utenfor klubben i morgentimene. Hans bror var på klubben da den ble angrepet.

– Vi stengte døren

– Vi stengte døren da vi hørte skuddene komme nærere. Jeg ber nå til gud at det ikke var noen som prøvde å komme seg ut, sier Anthony Torres.

– Jeg måtte også hjelpe en gutt som lå på gulvet. Jeg prøvde å ta vare på en mann som hadde mistet en halv arm. En annen gikk rundt og lette etter et familiemedlem. Han hadde en kule som stakk ut, uten å skjønne noe på grunn av adrenalinet.

En bartender fra baren og en gruppe på åtte-ti mennesker gjemte seg i et skap, før de og Torres etter hvert fikk beskjed om å forlate bygningen av politiet.

Folk venter utenfor akuttmottaket til Orlando Regional Medical Center etter angrepet på nattklubben Pulse i Orlando.
50 mennesker er drept, og 53 skadet etter den verste masseskytingen i moderne amerikansk historie. Angrepet skjedde på en nattklubb for homofile.

Les mer om

  1. USA
  2. Terror
  3. Homofili
  4. Drap
  5. Den islamske staten (IS)