Frankrikes innenriksminister går av etter at han granskes for å ha ansatte sine døtre

Frankrikes innenriksminister Bruno Le Roux går av etter at det er innledet gransking om at han ansatte sine døtre mens han var medlem av nasjonalforsamlingen.

Frankrikes innenriksminister Bruno Le Roux skal ifølge kilder i møte med landets statsminister Bernard Cazeneuve tirsdag etter anklager om at han ansatte sine to døtre mens han var medlem i nasjonalforsamlingen. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix
  • NTB

En rapport fra TV-programmet Quotidien anklaget Le Roux mandag for å ha ansatt sine to døtre ved flere anledninger som assistenter i nasjonalforsamlingen mens de hadde skoleferie.

Fransk påtalemyndighet besluttet tirsdag å åpne sak mot ham, og få timer senere varslet han at han har levert sin avskjedssøknad.

Ansettelse av familiemedlemmer har blitt et hett tema i fransk politikk nylig. Også den franske presidentkandidaten François Fillon anklages for å ha lønnet både kone og barn med offentlige midler, tilsynelatende uten at de har utført konkrete oppgaver i forbindelse med Fillons politiske verv.