Tirsdag mistet over 16.000 jobben i Tyrkia som følge av president Erdogans utrenskning

Over 15.000 ansatte i den tyrkiske utdanningssektoren blir suspendert i etterkant av kuppforsøket i Tyrkia. Samtidig stenges 24 radio- og TV-stasjoner.

Den tyrkiske presidenten Recep Tayip Erdogan tørker vekk tårene under en begravelse i etterkant av kuppet.

Den franske avisen Le Figaro siterer den tyrkiske TV-stasjonen BTV på at Tyrkias utdanningsminister har annonsert suspensasjonen til 15.200 ansatte på grunn av deres angivelige tilknytning til det mislykkede kuppforsøket 15. juli.

Alle dekanene suspenderes

Samtidig siterer Reuters den tyrkiske rikskringkasteren TRT på at alle landets dekaner er suspendert. De skal totalt være snakk om 1.577 dekaner.

Det er usikkert om dekanene er inkludert i de 15.200 ansatte som skal suspenderes fra utdanningssektoren.

Kravet om avsettelsen av de drøyt halvannen tusen dekanene rettes mot både offentlige og private universiteter ifølge TRT.

Suspensasjoner over hele linja

Det statlige nyhetsbyrået Anadolu skriver samtidig at 399 ansatte i helsedepartementet har mistet sine jobber.

NTB skriver at 250 ansatte ved statsminister Binali Yildirims kontor mister jobben, fordi de mistenkes for å ha deltatt i helgens kuppforsøk.

Nærmere 500 er også fjernet fra presidentskapet for religiøse spørsmål, ifølge nyhetsbyrået Dogan, mens 100 personer er sparket fra etteretningstjenesten.

Tyrkia stenger 24 radio- og TV-stasjoner

En rekke tyrkiske radio- og TV-stasjoner som beskyldes for å ha tilknytning til fredagens mislykkede kupp, har fått trukket tilbake sine lisenser.

Vedtaket omfatter 24 radio- og TV-stasjoner, melder DPA. I tillegg er omkring 20 nettbaserte nyhetsportaler allerede blitt stengt.

Det øverste rådet i den statlige myndigheten for radio og TV besluttet enstemmig å trekke tilbake lisensene for alle som har en forbindelse til og som støtter Fethullah Gülen og hans bevegelse, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Gülen anklages av tyrkiske myndigheter for å ha stått bak helgens kuppforsøk.

Rådets vedtak identifiserer ikke hvilke redaksjoner det gjelder.

Den tyrkiske journalistforeningen sier de er i diskusjon med myndighetene og at de foreløpig ikke vil kommentere avgjørelsen.

Tyrkisk valuta fortsetter i nedoverbakke

Tyrkisk Lira har svekket seg ett prosent mot amerikansk dollar i løpet av dagen, noe som gjør at valutaen er enda svakere enn den var under selve kuppforsøket.

Tyrkisk Lira har svekket seg kraftig de siste dagene etter kuppforsøket.

Den tyrkiske regjeringen har sverget at de som stod bak det mislykkede kuppforsøket hvor 265 mennesker mistet livet, skal komme til å betale dyrt.

Tusenvis pågrepet

Tall gjengitt av NTB viser at rundt 7.500 personer er blitt pågrepet i etterkant av kuppforsøket, hvorav 6.000 soldater.