Ny australsk by rammes av skogbranner

Mens brannmannskaper forsøker å få kontroll på skogbranner nord for Perth på Australias vestkyst, er det varslet hetebølge i området.

Høy varme og lite nedbør har ført til uvanlig mange skogbranner på Australias østkyst. Her forsøker brannmenn å slukke flammer som herjer i en skog utenfor millionbyen Sydney.

Siden onsdag har brannmannskaper forsøkt å få kontroll på brannen i forstaden Yanchep, 50 kilometer nord for storbyen Perth på Australias vestkyst.

Flammene har så langt brent 12.000 hektar, ifølge myndighetene.

Delstaten New South Wales på andre siden av landet, på østkysten, har sendt et Boeing 737-fly til Perth for å bistå brannmannskapene. Selv sliter New South Wales med å få slukket de rundt 106 brannene som herjer i delstaten.

Sydney var søndag igjen dekket av røyk. Ekstremvarme er ventet å forverre situasjonen den kommende uken.

I flere uker har røyk dekket millionbyen på Australias østkyst. For eksempel var luftkvaliteten tirsdag elleve ganger dårligere enn den vanligvis er.

I Perth i delstaten Western Australia er det ventet temperaturer opp mot 41 grader over helgen. Australias meteorologiske institutt har sendt ut varsel om hetebølge for sørlige og vestlige områder i landet de neste dagene.

Ifølge instituttet kan det bli temperaturrekord neste uke, en rekord som på nåværende tidspunkt er 50,7 grader.

– Det er ikke utenkelig at vi kan slå den høyeste rekorden som noensinne er registrert, sier meteorolog Diana Eadie til australske ABC News.

Siden skogbrann-sesongen startet tidlig i oktober har seks mennesker mistet livet i delstaten New South Wales. Over 720 hjem har blitt ødelagt.