Verden

Kina vil nekte enkelte amerikanere visum

Kina varsler at amerikanere som har oppført seg «dårlig» mot Hongkong, vil kunne bli nektet visum. Tiltaket er et svar på USAs visumnekt for enkelte kinesere.

President Xi Jinping vil innføre en ny nasjonal sikkerhetslov i Hongkong. Nå har saken ført til at både USA og Kina vill nekte visum til enkelte personer. Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP

– For å slå tilbake mot USAs feilslåtte handlinger, har Kina besluttet å innføre visumrestriksjoner mot amerikanske individer som har oppført seg dårlig i forbindelse med saker som omhandler Hongkong, sier talsperson Zhao Lijian i det kinesiske utenriksdepartementet.

Uttalelsen kommer i forkant av at Beijing skal godkjenne den kontroversielle sikkerhetsloven om Hongkong.

USAs utenriksminister Mike Pompeo sa før helgen at USA innskrenker utstedelsen av visum for et ukjent antall kinesiske tjenestemenn som anklages for å ha krenket Hongkongs suverenitet. Avgjørelsen var begrunnet med nye sikkerhetsloven, som vil være overordnet Hongkongs lokale lover.

Hongkong har siden i fjor vært preget av massedemonstrasjoner med krav om mer demokrati og mindre innblanding fra myndighetene i Beijing.

Hongkong ble levert tilbake til Kina fra den britiske kolonimakten i 1997. Avtalen var at territoriet skulle beholde visse friheter fram til 2047 – deriblant et uavhengig rettssystem, en egen lovgivende forsamling og ytringsfrihet.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Kina foreslår omstridt sikkerhetslov for Hongkong

 2. VERDEN

  Denne pekefingeren er også en langfinger. Nå er det opp til Donald Trump å svare på utfordringen.

 3. VERDEN

  USA erklærer at Hongkong ikke lenger har selvstyre

 4. VERDEN

  Hundretusener samler seg alltid på årsdagen for å minnes ofrene. Nå må Wilson Leung (37) nøye seg med et lys i vinduet.

 5. VERDEN

  Storbritannia anklager Kina for grove overgrep mot uigurer

 6. VERDEN

  Befolkningen er rasende – er Hongkong en del av Kina nå?