Fly på vei til Antarktis med 38 om bord er savnet

Et Hercules-fly på vei fra Punta Arenas i Chile til Antarktis har styrtet, opplyser chilenske myndigheter. 38 mennesker var om bord på flyet.

Et arkibilde av ett av det chilenske luftforsvarets C-130 Hercules, av samme type som det som er forsvunnet.

Det opplyser luftforsvaret i Chile.

Myndighetene sier at de «antar flyet som tapt» siden det har gått over sju timer det sist var i kontakt med flyet.

Det er satt i gang søk etter mulig overlevende der flyet mistet kontakten med omverden. Det søkes også etter flyet, opplyser myndighetene.

Mistet radiokontakten

Flyet av typen C-130 Hercules tok av klokken 16.55 mandag lokal tid. Flygeledelsen oppgir at den mistet radiokontakten med flyet klokken 18.13 lokal tid mandag, klokken 00.13 norsk tid natt til mandag.

Det er 38 personer om bord, 17 er mannskap og 21 er passasjerer. Tre av passasjerene er sivile.

Flyet tok av fra Punta Arenas, helt sør i Chile. Det var på vei til Eduardo Frei, som er Chiles hovedbase i Antarktis. Basen ligger på King George Island. Flere forskningsstasjoner holder til der.

Folk om bord på flyet skulle ut til basen i Antarktis blant annet for å drive vedlikehold av en flytende drivstoffledning på stedet.

Myndighetene har satt kriseberedskap. De pårørende av personene som var om bord på flyet, er varslet.

Skip i området

General Eduardo Mosqueira fra Chiles flyvåpen fortalte til lokale medier at et søk var i gang og at et skip befant seg i området der flyet skal ha vært da kontakten gikk tapt, skriver nyhetsbyrået AP.

Mosqueira sa at flyet ville ha vært omtrent halvveis til Antarktisbasen da det mistet kontakten. Det er ikke mottatt noen nødsignaler.

Mosqueira sa at flyet etter planen skulle returnere til basen i Chile mandag kveld lokal tid.