Sarah Palin skilles etter 31 års ekteskap

Ektemannen til den omstridte, tidligere visepresidentkandidaten Sarah Palin har søkt om skilsmisse og oppgitt at årsaken til bruddet er at de ikke går overens.

Daværende guvernør i Alaska sammen Sarah Palin med mannen Todd Palin i 2009. Nå skal de skilles.

Amerikanske medier rapporterer mandag at skilsmissepapirene er levert inn i Anchorage i delstaten Alaska og ikke identifiserer Todd og Sarah Palin ved navn.

Initialene deres, fødselsdatoer, bryllupsdato og fødselsdato for det yngste av deres fem barn identifiserer imidlertid de to 55-åringene.

Etter over 30 års ekteskap er de to nå så «uforenlige i lynne» at de finner det umulig å leve sammen som ektefeller. Paret deler ennå ansvaret for sitt yngste barn, 11 år gamle Trig, som ble født med Downs Syndrom.

Tapte for Obama

Forholdet til McCain surnet betraktelig.

Familien ble kastet inn i offentlighetens søkelys da den nå avdøde republikanske senatoren John McCain valgte seg Sarah Palin som visepresidentkandidat til presidentvalget i 2008. De tapte for Barack Obama og Joe Biden. Palin gikk tilbake til jobben guvernøren i Alaska en kort periode, før hun trakk seg i 2009 midt i perioden. Deretter ble hun politisk kommentator i Fox News og programleder for flere realityshow. Hun havnet i en rekke kontroverser.

Sarah Palin har vært en markant figur i amerikansk politikk. Hun uttalte i 2015 at hun sterkt vurderte å stille til valg i 2016, men droppet det. Palin var med å grunnlegge den konservative Tea Party-bevegelsen og støttet Donald Trump både i kampen om å bli Republikanernes kandidat ved presidentvalget og på hans vei videre. Det gikk også rykter om at hun skulle havne i regjeringen hans, men det skjedde aldri.

Mye bråk

Parets eldste datter Bristol, som var tenåringsmor og gravid under morens valgkamp, har vært med i flere realityserier på TV. Sarah Palin var sist høyt i søkelyset da eldstesønnen Track ble siktet i desember 2017 for å ha angrepet sin far og truet ham med pistol etter å ha brutt seg inn i foreldrenes hjem i Alaska.

Det skapte også en viss oppsikt da Palin ikke var velkommen i senator John McCains bisettelse i august i fjor. Ifølge flere amerikanske medier skal McCain, som hun hadde vært visepresidentkandidat for, ha bedt familiemedlemmer sørge for at Palin ble holdt unna hans bisettelse.

Heller ikke president Trump var velkommen i begravelsen.