Verden

USA varsler skip etter sabotasjemeldinger fra UAE

Sjøfartsmyndighetene i USA har utstedt et varsel etter at Myndighetene i De forente arabiske emirater meldte om sabotasje mot fire sivile skip i Persiabukta.

En oljetanker på vei mot den nye havna i Fujairah i De forente arabiske emirater. Arkivfoto: Kamran Jebreili / AP / NTB scanpix

 • NTB

– Fire sivile skip av ulik nasjonalitet ble rammet av sabotasje i dag morges langs østkysten, opplyste utenriksdepartementet i De forente arabiske emirater søndag.

Meldingen kom få dager etter at USA varslet at de sender marinefartøy og bombefly til Midtøsten, og mens spenningen mellom Iran og USA øker.

Sjøfartsmyndigheten U.S. Maritime Administration understreker at de ikke har fått noen av hendelsene bekreftet, men advarer likevel mandag skip i området om mulig fare ved havnebyen Fujairah, som ligger øst i De forente arabiske emirater.

Landet er for øvrig en av USAs allierte i regionen.

De angivelige sabotasjeaksjonene skal ha funnet sted nord for Fujairah. Ifølge meldingene søndag var de rettet mot fire ikke navngitt fartøyer. Det ble heller ikke oppgitt hvem som sto bak eller hvem som er mistenkt.

Opplysningene kom bare timer etter at libanesiske og iranske medier spredte meldinger om eksplosjoner i Fujairah, meldinger som skulle vise seg å være falske.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Norsk oljetankskip fikk hull i skipssiden

 2. VERDEN

  Den norske oljetankeren ble angrepet. Konflikten med Iran kommer i søkelyset.

 3. VERDEN

  Houthi-opprørerne tar på seg skylden for droneangrep mot Saudi-Arabia

 4. VERDEN

  USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver: Iran sto trolig bak skipssabotasje

 5. VERDEN

  Brann i norskeid tankskip

 6. VERDEN

  Tankskip til havn etter angivelige angrep i Omanbukta