Satte Trump en spiker i sin egen kiste denne uken? Syv spørsmål og svar om riksrett.

Her er det viktigste som skjedde i Kongressens riksrettshøring denne uken.

Tidligere ambassadør Marie Yovanovitch sa hun følte seg skremt og truet av president Trump.

Den siste Twitter-skandalen først. Hva var det Trump egentlig gjorde?

Denne uken begynte en ny fase i riksrettshøringene. Hittil har kongressmedlemmene hørt fra vitner i en lukket sal. Der har det vært strenge krav til hemmelighold - de har til og med hatt forbud mot mobil. Nå blir de samme vitnene grillet offentlig, og høringene sendes direkte på TV.

Da tidligere ambassadør Marie Yovanovitch vitnet fredag, angrep president Trump henne på twitter. «Det gikk dårlig alle steder Marie Yovanovitch ble sendt,» skrev presidenten. Komitéleder Adam Schiff leste twittermeldingene høyt i salen og Yovanovitch måtte kommentere dem på direkten. Tvitringen skapte sterke reaksjoner.

Hvorfor det? Er det galt at Trump skriver meningen sin på Twitter?

Som alt annet i denne saken kommer det an på hvem du spør. Demokratene - og mange juridiske eksperter - mener Trump kan ha gjort seg skyldig i trakassering av vitner. Det er ulovlig i USA og regnes som et forsøk på å hindre rettens gang.

Men republikanerne og presidenten selv sier at han bare uttrykker sin mening og bruker ytringsfriheten, og at han har rett til det, som alle andre. Uansett er det godt mulig at presidentens twittermelding blir en del av riksrettstiltalen mot ham, ifølge komitélederen.

Marie Yovanovitch er karrierediplomat med lang fartstid i amerikansk UD. Hun var et av vitnene denne uken.

Hvorfor angrep Trump denne ambassadøren?

Marie Yovanovitch var ambassadør i Ukraina frem til april. Da ble hun brått kalt hjem til Washington og avsatt fra stillingen. Noen måneder senere dukket navnet hennes opp i en telefonsamtale mellom Donald Trump og Ukrainas nye president Volodymyr Zelenskij. Trump sa til Zelenskij at hun er «bad news».

Denne telefonsamtalen er hele utgangspunktet for riksrettsprosessen. Yovanovitch spiller derfor en sentral rolle.

Yovanovitch sa hun følte seg truet av Trump. Hvorfor det?

Hun fortalte at det var sjokkerende og skremmende å oppdage at hun ble diskutert i samtalen mellom statslederne. Den amerikanske presidenten sa til Zelenskij at hun «vil gå gjennom noen greier»

– Det hørtes ut som en trussel, sa den tidligere ambassadøren.

Hun nevnte også at hun flere ganger hadde klaget til sine overordnede i amerikansk UD fordi hun mente Rudy Giuliani drev en kampanje for å få henne fjernet. Dette fikk hun ingen respons på.

Rudy Giuliani blir stadig nevnt. Hvilken rolle har han igjen?

Giuliani er Trumps personlige advokat. Han har ingen formell tilknytning til Det hvite hus og får ikke betalt for jobben. I Ukraina-saken har han likevel ledet en slags uformell diplomatisk kanal til den ukrainske regjeringen. Denne kanalen har fungert på siden av det offisielle diplomatiet underlagt utenriksdepartementet og ambassaden.

Sammen med EU-ambassadør Gordon Sondland og to ukrainsk-amerikanske forretningmenn har Giuliani forsøkt å påvirke og presse ukrainske myndigheter. De to forretningsmennene ble arrestert tidligere i høst da de prøvde å forlate USA. Giulianis Ukraina-business er nå under etterforskning i New York.

Hva har de villet oppnå med dette presset?

De har forsøkt å få ukrainske myndigheter til å etterforske Joe Bidens sønn Hunter for korrupsjon. Dette ga også Trump uttrykk for at han ønsket i telefonsamtalen med Zelenskij.

Giuliani har også hatt forretningsinteresser og betalte oppdrag i Ukraina i samme periode.

Trump-regjeringen holdt tilbake nesten 400 millioner dollar militær støtte til Ukraina i sommer. Anklagen fra demokratene er at Trump brukte pengene som et pressmiddel for å oppnå det han ville. Joe Biden er demokratenes ledende kandidat til å utfordre Trump, og en korrupsjonsanklage mot sønnen ville potensielt vært svært skadelig. Derfor mener demokratene at Trump har brukt pengestøtten til Ukraina til å oppnå politisk vinning for seg selv.

Bill Taylor, som leder ambassaden i Kiev, og diplomatkollega George Kent vitnet i Kongressen denne uken.

Fant vi ut mer om presset mot Ukraina denne uken?

Demokratene forsøkte å styrke sin historie om at president Trump personlig var involvert i presset mot Ukraina, og hadde egen vinning som mål.

Det kom frem mange flere detaljer, men ingen store nyheter som ikke var kjent fra de lukkede høringene. Bill Taylor, som tok over ambassaden i Kiev etter Yovanovitch, sa at det var galt å holde tilbake pengestøtten til Ukraina «uten god grunn eller basis i nasjonal sikkerhet». Han fortalte også at en ansatt på ambassaden i Kiev, David Holmes, hadde overhørt en samtale mellom EU-ambassadør Gordon Sondland og Trump om «etterforskning». Dette knyttet trump mer direkte til hovedanklagen i riksrettssaken.

Holmes ble innkalt fredag ettermiddag og vitnet for lukkede dører. Han skal ha bekreftet opplysningene.