Prins Andrew: Dårlig dømmekraft å fortsette vennskapet med Epstein

Prins Andrew sier han utviste dårlig dømmekraft da han fortsatte å ha kontakt med Jeffrey Epstein etter at han ble dømt for seksuell utnytting.

Prince Andrew har fått kritikk for hans kontakt med Jeffrey Epstein, som døde i varetekt i august.
  • NTB

Det sier han i et intervju med BBC som skal sendes lørdag. Prinsen sier i intervjuet ifølge nyhetsbyrået AP han burde ha avsluttet vennskapet med Epstein etter at den tidligere kapitalforvalteren i 2008 ble dømt for å utnytte kvinner til å gi seksuelle tjenester. Et av ofrene var under 18 år.

– Jeg straffer meg selv for det hver dag, fordi det er noe et medlem av en kongefamilie ikke skal gjøre, sier prinsen og fortsetter:

– Og vi prøver å opprettholde de høyeste standarder og praksis. Jeg har sviktet, så enkelt som det.

– Husker ikke

I intervjuet med den britiske kringkasteren sier prins Andrew også at han ikke husker å ha møtt kvinnen som har anklaget ham for å ha utnyttet henne seksuelt i møter arrangert av Jeffrey Epstein.

Les også

Epstein låste pengene sine før han tok livet av seg – gjør det vanskelig for ofrene hans å få erstatning

Kvinnen det er snakk om, Virginia Giuffre, har hevdet at Jeffrey Epstein betalte henne 15.000 dollar etter at hun hadde sex med prinsen i 2001 da hun var 17 år.

– Jeg har ingen erindring over å ha møtt denne kvinnen, overhodet ingen, sier 59-åringen til BBC.

Det var i 2016 at Giuffre i et vitnemål sa at hun hadde sex med prins Andrew da hun var mindreårig, en anklage som Buckingham Palace gjentatte ganger har avvist.

Prins Andrew og døtrene prinsesse Eugenie (t.v.) og prinsesse Beatrice på vei ut fra Westminster Abbey i London i forbindelse med bryllupet mellom prins William og Kate Middleton.

Flere britiske medier, blant annet The Sun , har tidligere publisert et bilde som viser prins Andrew og Giuffre sammen i et hus i London i 2001.

Epstein ble 10. august funnet død i fengselet der han var innsatt, siktet for menneskehandel og ett seksuelt overgrep mot en mindreårig. Han er tidligere dømt for seksuelle overgrep. Rettsmedisineren fastslo senere at han begikk selvmord.

Epstein omgikk i mange år kjendiser, politikere og andre kjendiser, blant dem Bill Clinton, Donald Trump og som nevnt prins Andrew.

Prins Andrew er dronning Elizabeths andre sønn og er den 8. i arverekken til den britiske tronen.

Les også

Prins Andrew rammes av overgrepsrykter. Nå svarer kongehuset.