Verden

Skogbrannene i hardt rammede New South Wales er under kontroll

En brannmann jobber med slukking av en brann nær Australias hovedstad Canberra. De fleste skogbrannene er nå slukket eller under kontroll.

Etterlengtet regn har bidratt til at skogbrannene som har herjet delstaten New South Wales i Australia, er under kontroll. De største brannene er slukket helt.

  • NTB-AFP

– Etter det som har vært en virkelig hjerteskjærende brannsesong for både brannfolk og innbyggerne, som har lidd gjennom store deler av denne sesongen, er alle brannene nå under kontroll i New South Wales, sier leder Rob Rogers i brannvesenet i New South Wales i en video publisert på Twitter.

Flere dager med tungt regn, den kraftigste nedbøren på 30 år, har slukket de største brannene og har bidratt til å få øvrige branner under kontroll.

Skogbrannene startet langs Australias østkyst i september. Siden da har 10 millioner hektar brent øst og sør i landet. Minst 33 personer og om lag 1 milliard dyr er døde, og over 2500 hus er blitt ødelagt.

En langvarig tørke forverret situasjonen, og dette har vært det varmeste og tørreste året registrert i Australia.

Det brenner fortsatt noen steder lengst sør i delstaten. I områdene rundt Canberra jobber brannfolk fortsatt med å få en brann under kontroll, men flammene sies å ikke være truende.

Les mer om

  1. Skogbrannene i Australia
  2. Canberra
  3. Australia