Palin overskygget republikanske kandidater

Sarah Palin stjal oppmerksomheten fra de erklærte republikanske presidentkandidatene da hun besøkte delstaten Iowa fredag.

Sarah Palin stjal oppmerksomheten i Des Moines, Iowa. FOTO: DANIEL ACKER/REUTERS

Les også:

Les også

Forbereder seg på «skikkelig stygg» valgkamp

Republikanerne som håper å kaste Barack Obama ut av det hvite hus, er for tiden samlet i Iowa, hvor det skal holdes en viktig prøveavstemning lørdag.

Den tidligere visepresidentkandidaten og Alaska-guvernøren Palin har så langt ikke røpet om hun vil stille i valget neste år, men besøket på det årlige markedet i Des Moines bidro til å fyre opp under spekulasjonene.

Selv sier Palin at hun foreløpig ikke har bestemt seg for om hun vil utfordre Obama. Hun regner med å ta avgjørelsen innen september, og avviser at det er i seneste laget.

Tid nok

— Etter min mening er det mer enn nok tid til å kaste seg inn i valgkampen, sa Palin fredag.

På markedsplassen i Des Moines stjal hun oppmerksomheten fra tidligere guvernør Tim Pawlenty og kongressrepresentant Michele Bachmann, som allerede har bestemt seg for å stille i valget.

Fotografer, journalister, fans og nysgjerrige tilskuere strømmet til da Palin besøkte en låve med storfe. Kuene ble skremt av alt oppstyret, og arbeidet i låven måtte stanses for en periode.