Equinor vil rydde opp etter utslipp på Bahamas

Orkanen Dorian førte til utslipp fra Equinors oljeterminal på Bahamas. Equinor forsikrer om at de skal rydde opp.

Disse tankene skulle hatt et kuppelformet lokk og vært lyse på fargen. Taket er blåst bort og oljen har skvulpet ut under orkanen.

Da orkanen traff, hadde Equinor 54 ansatte på Grand Bahama. Alle er i sikkerhet, og de får utlevert vann og mat, opplyser selskapet i en pressemelding søndag.

Terminalen South Riding Point har fått store skader under orkanen. Det er observert olje på bakken på terminalområdet og i nærheten. Størrelsen på utslippet er foreløpig ikke avklart.

– Basert på siste visuelle inspeksjon har vi ingen indikasjoner på fortsatte lekkasjer fra tankene eller oljeutslipp fra terminalen til hav eller strender. Ytterligere undersøkelser pågår for å vurdere det totale omfanget av utslippet. Vi har sikkerhetspersonell på terminalen som jobber for å sikre området og identifisere potensielle farer, heter det i pressemeldingen.

Fartøy og annet utstyr er på vei fra Louisiana og Florida, og oppryddingen skal starte så snart det er på plass på Bahamas. Både oljelenser, pumper, høytrykksvaskere og båter vil bli brukt til opprydningsarbeidet.

Situasjonen på stedet er svært komplisert og utfordrende. Skader på infrastruktur gjør arbeidet vanskeligere, opplyser selskapet.

Equinor-terminalen har en lagerkapasitet på 6,75 million fat olje og kondensat. Da orkanen Dorian inntraff, var det lagret 1,8 millioner fat fordelt på tre tanker.

Totalt har terminalen ti tanker, hvorav ni av de hadde tak over seg. Fem av takene ble revet bort av orkanen.