Verden

Filippinenes president til Obama: «Din horeunge!»

Filippinenes president Rodrigo Duterte kaller Barack Obama en «horeunge». Den amerikanske presidenten er nå usikker på om han gidder å møte filippineren.

President Rodrigo Duterte på vei til sitt første store internasjonale møte. Han var ikke diplomatisk i ordbruken.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

– Han er en fargerik fyr, sa Obama om Duterte da han møtte pressen før avreise fra G20-toppmøtet i Kina mandag.

Den relativt ferske filippinske presidenten er kjent for sin grove språkbruk og røffe framferd.

Mandag la filippineren ut på sin første store utenlandsreise i presidentembetets medfør. Sammen med Obama skal Duterte delta på et regionalt toppmøte i Laos tirsdag.

På en pressekonferansen før avreise ble Duterte spurt om hvordan han har tenkt å forklare de mange likvideringene på Filippinene for Obama. Over 2.000 mistenkte narkotikaforbrytere og rusbrukere er blitt drept siden Duterte ble tatt i ed 30. juni og lanserte sin krig mot narkotika.

President Obama på vei fra G20-møtet. Han teller på knappene om når det er lurt å ta et møte med Filippenenes nye president.

– Jeg er president i en suveren stat, og det er lenge siden vi sluttet å være en koloni. Jeg har ingen herre bortsett fra det filippinske folk, ingen, svarte Duterte, før han tilføyde:

– Man må vise respekt, ikke bare hive inn spørsmål. Din horeunge, jeg kommer til å banne til deg på det møtet.

Obama sier han nå vil revurdere hvor produktivt det vil være å holde et eget møte med Duterte i Laos, slik planen var. (NTB)

USAs president Barack Obama holdt pressekonferanse før avreise fra G20-toppmøtet i Kina mandag. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix

Les mer om

  1. Barack Obama
  2. Filippinene
  3. Narkotika