14-åring skutt og drept av israelske soldater

En 14 år gammel palestiner ble drept med et hodeskudd da israelske soldater gikk inn i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden, ifølge palestinske kilder.

14 år gamle Omar Khumour ble fulgt til graven i Betlehem mandag. Han er den 14. palestineren som er drept på den okkuperte Vestbredden så langt i år.

Palestinske helsemyndigheter sier Omar Khumour ble truffet av en israelsk kule i en militæraksjon mot flyktningleiren Dheisheh tidlig mandag morgen.

Den israelske hæren sier de israelske soldatene åpnet ild da de ble møtt med steiner og molotovcocktails i flyktningleiren, som ligger i nærheten av Betlehem. Det er ikke kommet meldinger om at israelske soldater ble skadd.

14-åringen er den andre gutten som er drept av israelske soldater i Dheisheh hittil i år. 15 år gamle Adam Essam Shaker Ayyad ble skutt i brystet 3. januar. Den israelske hæren sa at soldatene åpent ild da de ble angrepet med brannbomber.

14 år gamle Omar Khmour ble drept da israelske styrker åpnet ild under et raid i flyktningleiren Dheisheh ved Betlehem mandag. Her følges han til graven samme ettermiddag.

Tallet på palestinere som er drept av israelere på Vestbredden i 2023, er dermed oppe i 14, ifølge en opptelling gjort av internasjonale nyhetsbyråer. Tre av dem var under 18 år. De fleste ble skutt av israelske soldater.

Nesten hver natt siden i fjor vår har Israel gjennomført raid for å pågripe palestinere på Vestbredden, som ble okkupert i 1967, sammen med Øst-Jerusalem og Gaza. De mange raidene startet etter en bølge av palestinske angrep mot Israel der 19 israelere ble drept i fjor.

Ytterligere 10 israelere ble drept i en senere angrepsbølge. Israel sier aksjonene skal bryte ned militante nettverk og hindre fremtidige angrep.

2022 var det dødeligste året på Vestbredden siden den andre intifadaen for nærmere 20 år siden. Ifølge statistikken fra FNs nødhjelpskontor OCHA ble 183 palestinere drept av israelske styrker på Vestbredden og i okkuperte Øst-Jerusalem i fjor, blant dem 39 mindreårige og åtte kvinner. Det er over dobbelt så mange som året før.