Kreml hevder «ukrainske terrorister» angriper russiske landsbyer – Ukraina avviser påstanden

Russland sier de vil tilintetgjøre «ukrainske terrorister» som angivelig har tatt seg inn i Brjansk-regionen vest i landet. Ukraina kaller påstanden om angrepet for en provokasjon.

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

Det tas grep for å utslette en gruppe ukrainere som har tatt seg inn i Brjansk-regionen i Russland og tatt gisler, ifølge Kreml. De kaller det et terrorangrep.

– Vi snakker om et terrorangrep, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

Han sier at Russlands president Vladimir Putin holdes løpende orientert om situasjonen. Fredag skal han delta i et møte i Russlands nasjonale sikkerhetsråd, ifølge Kreml.

Påstand om sabotørangrep

Russland hevder at en gruppe ukrainske sabotører har tatt seg inn i to landsbyer i Brjansk-regionen som grenser til Ukraina, og tatt innbyggere som gisler i en av dem.

– Soldater fra nasjonalgarden konfronterte dem, siterer det statlige nyhetsbyrået Tass en kilde i den russiske sikkerhetstjenesten på.

Brjansk-guvernør Aleksandr Bogomaz hevder at en ukrainske gruppe har skutt og drept en person etter å ha tatt seg inn i Russland, og at den russiske hæren svarer på angrepet.

– En innbygger drept og et ti år gammelt barn såret, skriver han på Telegram.

Dette er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Avviser påstandene

Mykhajlo Podoljak, rådgiver til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, sier at det er snakk om «klassisk, overlagt provokasjon» for å rettferdiggjøre angrepet på Ukraina.

– Russland ønsker å skremme folket sitt for å rettferdiggjøre angrepet på et annet land og den økende fattigdommen etter krigsåret, skriver han på Twitter.

Russland gikk 24. februar 2022 til fullskala angrepskrig mot Ukraina, og har siden den gang drept tusenvis av ukrainske sivile.