Verden

Israel: - Verdenssamfunnet forstår oss

Verdenssamfunnet har forståelse for at Israel har behov for å gjennomføre en bakkeoffensiv på Gazastripen, mener en talsmann for det israelske utenriksdepartementet.

En palestinsk jente gråter under begravelsen til en av hennes slektninger, som har blitt drept i angrepene mot Gaza. Foto: FADI ADWAN / AP

– Det er på et internasjonalt nivå stor forståelse for det faktum at vi praktiserer vår rettmessige rett til selvforsvar mot angrep som gjennomføres fra Gazastripen av Hamas-terrorister, sier Avi Pazner i et intervju med den franske radiokanalen Europe 1.

Han viser blant annet til at EUs tsjekkiske formannskap har beskrevet den israelske operasjonen som defensiv, en uttalelse som tsjekkerne for øvrig siden har måttet modifisere.

Israels utenriksminister Tzipi Livni sa søndag at israelske diplomater jobber hardt for å lette verdenssamfunnets press mot Israel, slik at kravet om en våpenhvile svekkes.

– Den intensive diplomatiske virksomheten de siste dagene er ment å drive tilbake og utsette presset for en våpenhvile, og den skal skape en tidsramme som gjør at militæroperasjonen kan fortsette til målene er nådd, sa Livni på et regjeringsmøte.

Hun sa også at arabiske land har forsøkt å få FNs sikkerhetsråd til å stanse offensiven, men at Israel har lyktes med å avverge dette.

 1. Les også

  Tsjekkia sier Gaza-uttalelse var en misforståelse

 2. Les også

  Tror bakkekrigen i Gaza vil styrke Hamas

 3. Les også

  Stoltenberg: - For sterk maktbruk

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Gaza-angrep trolig de mest omfattende siden krigen i 2014

 2. VERDEN

  Medier: Israel og Hamas enige om våpenhvile

 3. VERDEN

  Israel vurderer å slippe varer inn på Gazastripen

 4. VERDEN

  Over 600 raketter skutt mot Israel – Hamas vil fortsette angrepene

 5. VERDEN

  Hamas: Våpenhvile på Gazastripen etter at to tenåringer ble drept lørdag

 6. VERDEN

  Gravid kvinne og barn drept i israelsk gjengjeldelsesangrep