Verden

Kraftig jordskjelv mellom Hellas og Tyrkia

En person omkom og minst tolv andre ble skadd da et kraftig jordskjelv rystet Egeerhavet mellom Hellas og Tyrkia. Skjelvet hadde en styrke på 6,3.

Flere bygninger på øya Lesvos i Hellas fikk skader i jordskjelvet som rammet deler av Hellas og Tyrkia mandag. En kvinne mistet livet og tolv andre personer er skadd. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Skjelvet, som inntraff mandag ettermiddag, hadde sitt episenter i Egeerhavet, mellom den greske øya Lesvos og vestkysten av Tyrkia.

Skjelvet var grunt, kun sju kilometer dypt, opplyser det amerikanske jordskjelvsenteret USGS, og rystelsene kunne merkes helt til den greske hovedstaden Aten.

Jordskjelvet og de over 25 etterskjelvene som er registrert, ser ut til å ha gjort mest skade på den greske øya Lesvos.

En kvinne ble funnet død i ruinene av et sammenrast hus i landsbyen Vrisa, mens minst ti andre personer er skadd, opplyser lokalmyndighetene på øya. Det er også meldt om skader på mange bygninger i småbyen Plomari.

– Vi oppfordrer folk som befinner seg i utsatte områder på Lesvos, om å holde seg utendørs inntil skadde bygninger har blitt inspisert, sier den greske seismologen Efthimios Lekkas.

Tyrkiske myndigheter opplyser at rystelsene var kraftige i Karaburun-distriktet i Izmir-provinsen, men at det ikke er meldt om personskader eller materielle ødeleggelser.