Verden

AFP: Over 100.000 migranter har krysset Middelhavet til Europa siden januar

Flere enn 100.000 migranter har siden januar krysset Middelhavet til Europa, ifølge nye tall fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Det norske skipet Siem Pilot komi mars til land i den italienske byen Catania med 503 migranter som er reddet i Middelhavet.
  • NTB

2247 migranter og flyktninger har mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet i løpet av samme periode, ifølge nye tall fra FN-organet.

Mellom 1. januar og 3. juli ankom over 85.000 migranter Italia. Dette er 19 prosent flere enn på samme tid i fjor. Mange drar i svært skrøpelige farkoster, og et betydelig antall mister livet i båtulykker.

  • Over en million migranter tok sjøveien til Europa i 2015

Nesten 9300 ankom Hellas, mens nesten 6500 tok seg til Spania. Over 270 ankomster er registrert på Kypros.

Flyktningavtalen mellom EU og Tyrkia har gjort at det kommer langt færre migranter fra Tyrkia til Hellas enn tidligere. I stedet velger flere å reise i båt fra Libya til Italia.

Migrantene kommer fra en lang rekke land, hovedsakelig i Afrika og Midtøsten. Rundt 70 prosent av dem forlater hjemlandene sine i håp om bedre økonomiske kår andre steder, ifølge en ny rapport skrevet for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

I rapporten anslås det at om lag 30 prosent er flyktninger og asylsøkere med behov for beskyttelse.

Les også

  1. Dette er migrantenes hverdagliv i et vinterkaldt Europa

Les mer om

  1. Migrasjon
  2. FN