Syrisk eksilgruppe: Rekordmange sivile drept i USA-ledede flyangrep i Syria

Nærmere 500 sivile er drept i USA-ledede flyangrep i Syria den siste måneden, ifølge den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Byen Raqqa, som den ytterliggående islamistgruppa IS har gjort til hovedstad i sitt såkalte kalifat, har vært under gjentatte flyangrep fra den USA-ledede koalisjonen de siste ukene. Dette er et stillbilde fra IS' propagandakanal Amaq, videreformidlet av AP. Foto: AP / NTB scanpix

222 sivile, blant dem 84 barn, er den siste måneden drept i flyangrep fra den USA-ledede koalisjonen i Deir al-Zor-provinsen, ifølge SOHR. Provinsen kontrolleres for det meste av den ytterliggående islamistgruppa IS.

250 sivile er drept i tilsvarende flyangrep i Raqqa-provinsen, der USA-støttede styrker forsøker å jage IS ut av byen Raqqa og andre områder de kontrollerer. 53 av de drepte var barn, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman.

Ifølge SOHR er 1.953 sivile drept siden koalisjonen innledet sin krig mot IS i september 2014, blant dem 456 barn og 333 kvinner.

Perioden 23. mai til 23. juni er den dødeligste siden krigen mot IS ble innledet, målt i antall sivile liv som har gått tapt i de USA-ledede angrepene.

472 sivile er drept i flyangrep fra den USA-ledede koalisjonen mot IS den siste måneden, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Foto: AP / NTB scanpix

Den uavhengige, britiske organisasjonen Airwars , som samler og analyserer informasjon fra en rekke kilder, blant annet menneskerettighetsorganisasjoner og offisielle militære kilder i landene som deltar i koalisjonen, mener flere sivile er drept i de USA-ledede angrepene.

Airwars mener å kunne dokumentere at opptil 3.133 med stor grad av sikkerhet er drept i slike flyangrep i Syria siden høsten 2014, mens opptil 2.131 sivile er drept i tilsvarende angrep i Irak. .