Ny pågripelse i Manchester

Politiet i Manchester har pågrepet ytterligere en mann etter mandagens angrep. 75 av de skadede er fortsatt innlagt på sykehus.

Kriminalteknikere nær Manchester Arena etter terrorangrepet.

To av de pågrepne – en mann og en kvinne – er allerede løslatt, mens åtte mann fortsatt er i politiets varetekt og skal avhøres, opplyser Greater Manchester Police på Twitter.

Den seneste pågripelsen skjedde tidlig fredag morgen i bydelen Moss Side, sør i Manchester.

Fordi de er mistenkt for terror, kan de ifølge lovverket i Storbritannia holdes i arrest i inntil to uker uten noen kjennelse fra noen domstol.

Personene som nå er under arrest er fra 18 til 38 år. De er alle menn.

Nye ransakelser

Fredag morgen gjennomførte også politiet en ransakelse i bydelen Moss Side, men på en annen eiendom enn der pågripelsen skjedde.

Tidligere på morgenen har de også gjennomført en annen ransakelse. Dette var på en adresse i distriktet St. Helens i Merseyside, fem mil vest for Manchester.

Politiet gjentar at etterforskningen av saken fortsatt er i rask utvikling og at de holder alle muligheter åpne.

75 på sykehus

22 mennesker, mange av dem tenåringer, ble drept i bombeangrepet ved Manchester Arena mandag.

Fredag morgen skriver avisen Manchester Evening News at totalt 75 personer er innlagt på sykehus. 23 av disse er til intensivbehandling.

Politiet sa tidlig at de betraktet angrepet som en terrorhendelse.

Etter hvert ble 22 år gamle Salman Abedi, en britisk statsborger med libysk bakgrunn, identifisert som selvmordsbomberen som utløste bomben utenfor arenaen idet publikum var på vei ut etter en konsert med den amerikanske artisten Ariana Grande.