Verden

Er Trumps politiske liv over nå? «Vi skal være ekstremt forsiktige med å avskrive ham».

Etter stormingen av Kongressen hagler kritikken mot USAs president. Øystein Langberg og Christina Pletten snakker om den siste ukens hendelser – og hva som vil skje fremover.

  • Øystein Kløvstad Langberg
    Øystein Kløvstad Langberg
    USA-korrespondent
  • Hør i Aftenpostens podkastspiller i toppen av artikkelen. Hvis du har Iphone, kan du også høre i «Lytt»-seksjonen i Aftenposten-appen.
  • Flere episoder ligger nederst i denne saken.

Donald Trump blir hudflettet – både av politiske motstandere og av tidligere allierte. Flere går langt i å erklære ham politisk død.

– Stormingen av Kongressen var en skandale nesten uten sidestykke. Det var forferdelig opprørende å sitte og se på at dette skjedde, sier kommentator Christina Pletten.

Hun og USA-korrespondent Øystein K. Langberg diskuterer blant annet presidentens politiske fremtid i denne episoden av Aftenpodden USA. Trump trues nå av både riksrett og en rekke andre granskninger og rettssaker.

Langberg tror likevel det er for tidlig avskrive Trumps sjanser til å bli republikanernes presidentkandidat igjen.

– De som kanskje har mest å tjene på dømme og avsette Trump nå, er republikanerne. Da kan de legge inn en klausul om at han ikke kan stille igjen, sier Langberg.

Nye episoder hver uke

Du må være abonnent på Aftenposten for å kunne høre Aftenpoddens USA-podkast, og den tilbys nå kun på Aftenpostens nye podkastplattform.

Den ukentlige podkasten Aftenpodden, som gir analyser og nyheter fra norsk politikk og debatt hver torsdag, vil fremdeles ligge åpen for alle brukere på alle podkastplattformer.

Her er tidligere episoder:

Les mer om

  1. Podkast
  2. Donald Trump
  3. Joe Biden