Verden

Clinton slår Sanders i Puerto Rico

Hillary Clinton er ytterligere et steg nærmere å bli presidentkandidat etter å ha parkert Bernie Sanders i Demokratenes nominasjonsvalg på Puerto Rico.

 • Gunnar Kagge
 • NTB

Etter seieren i Puerto Rico mangler Clinton bare 28 delegater for å ha flertall på partilandsmøtet i juli. Men Bernie Sanders lover tilhengerne sine å fortsette kampen.

Clintons solide ledelse var tidlig et faktum i søndagens valg. Da 22 prosent av stemmene var talt opp, lå hun an til å få 64,2 prosent av stemmene, mot Sanders' 35,3 prosent, ifølge CNN.

Den tidligere utenriksministerens seier, som skjer etter en annen triumf på De amerikanske jomfruøyene dagen før, styrker Clintons ledelse betraktelig før nominasjonsinnspurten.

Hillary Clinton driver valgkamp i California, før tirsdagens primærvalg. Foto: MIKE BLAKE / X00030

Les også

Clinton kan snuble like før målstreken i California

Angrep Clinton for gaver

Clinton og Sanders har i helgen drevet valgkamp i forkant av nominasjonsvalgene i seks delstater tirsdag. Da står blant annet California, USAs mest folkerike delstat, på programmet.

Søndag kveld lokal tid rettet Sanders nye angrep mot Clinton. The New York Times skriver at han stilte spørsmål ved alle gavene Clinton-stiftelsen får fra regjeringer rundt i verden. Til journalistr sa han:

– Om dere spør meg om Clinton-stiftelsen, om jeg synes det er problematisk at en sittende utenriksminister og stiftelsen som styres av ektemannen hennes samler inn millioner av dollar fra andre regjeringer, regjeringer i diktaturer, sa han, og fortsatte:

– Du har ikke mye menneskerettigheter og frheter i Saudi Arabia. Du finner ikke mye respekt der for opposisjonen når det gjelder homofiles rettigheter, eller kvinners rettigheter. Såsynes jeg det er problematisk? Ja, jeg gjør det".

Les også

Eksperter: Norge bruker bistandspenger til å innynde seg hos Clinton

Tilhengerne liker at senator Bernie Sanders lover å fortsette kampen, selv om alt tyder på at Hillary Clinton er sikret seieren. Foto: LUCY NICHOLSON / X90050

Kamp om superdelegatene

Clinton gikk inn i helgen med et forsprang på over 200 landsmøtedelegater til Sanders. I tillegg har langt flere av partiets såkalte superdelegater sagt at de vil støtte den tidligere utenriksministeren.

Sanders sier at han vil kjempe om superdelegatenes støtte, og derfor ikke godtar at Clinton kan regne med dem når hun hevder at hun nesten har flertall.

 1. Les også

  En positiv sak om Donald Trump

 2. Les også

  Falsk balanse svekker Hillary Clinton – og pressen | Gjermund Stenberg Eriksen

Foto: MIKE BLAKE / X00030

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Clinton slår Sanders i Puerto Rico

 2. VERDEN
  Publisert:

  Dette tallet er både godt og dårlig nytt for Hillary Clinton

 3. VERDEN
  Publisert:

  Clinton tok ministeg mot nominasjonen

 4. VERDEN
  Publisert:

  Sanders nekter å gi opp: - Vi skal fortsette å kjempe

 5. VERDEN
  Publisert:

  Clinton kan snuble like før målstreken i California

 6. VERDEN
  Publisert:

  Clinton og Sanders møttes etter siste nominasjonsvalg