Nå setter innbyggerne fyr på sine egne hus i Nagorno-Karabakh

Flere innbyggere i Nagorno-Karabakh setter nå fyr på eget hus og flykter til Armenia før deler av området blir overlatt til Aserbajdsjan i helgen.

Røyk velter ut av et hus i Kalbajar-distriktet. Den omdiskuterte fredsavtalen innebærer blant annet at Armenia vil gi Aserbajdsjan kontroll over dette distriktet innen 15. november. Mange i området vil ikke gi fra seg hjemmene og brenner dem heller ned.

Fredsavtalen mellom Armenia og Aserbajdsjan innebærer en slutt på kampene som har rast i Nagorno-Karabakh. Men den medfører også at Armenia gir Aserbajdsjan kontroll over flere områder som er inntatt under offensiven.

Blant dem er Kalbajar-distriktet, som har vært kontrollert av armenske separatister i flere tiår. Avtalen innebærer at Aserbajdsjan tar over området innen 15. november.

– Dette er mitt hus. Jeg kan ikke overlate det til tyrkerne, sier en mann. Aserbajdsjanere blir ofte omtalt som «tyrkere» av armenere.

– Alle kommer til å brenne ned sine hus i dag. Vi har blitt bedt om å dra innen midnatt, sier han til AFP mens han kaster brennende planker og filler dynket i bensin inn i sitt tomme hus.