Verden

Fire drept i skyting i USA

Fire personer er drept i en skyteepisode i Orange, like sørøst for Los Angeles. Den antatte gjerningsmannen ble skutt og såret av politiet.

Politiet i byen Orange foran en bygning etter masseskytingen i natt norsk tid.
  • NTB
  • Steinar Dyrnes
  • Thomas Olsen
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Artikkelen blir oppdatert:

Et barn er blant de fire drepte, opplyser politiet. I tillegg ble to personer såret, inkludert gjerningspersonen. Orange ligger rundt 5 mil sørøst for sentrum i Los Angeles.

Politiet rykket ut til en to etasjers kontorbygning etter å ha fått melding om skyting ved 17.30 lokal tid onsdag. Der påtraff politiet den mistenkte gjerningsmannen, som ble skutt og såret, opplyser politiførstebetjent Jennifer Amat.

Hun kunne ikke si med sikkerhet om den mistenkte gjerningsmannen var blitt skutt av politiet eller om skadene var selvpåført.

Politiførstebetjent Jennifer Amat på en pressekonferanse.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP) er den mistenkte kritisk skadet. Få detaljer er klare, og motivet for skytingen er ikke kjent.

På Twitter skriver California-guvernør Gavin Newsom av skytingen er «gruoppvekkende og hjerteskjærende».

Tredje masseskyting på to uker

Dette er den tredje masseskytingen i USA i løpet av de siste to ukene. Åtte personer ble skutt i Atlanta-området 16 mars og ti ble drept av en person på et supermarked i Boulder i Colorado 22. mars.

Skytetragedien foregikk i et toetasjes kontorbygg i det som av Los Angeles Times beskrives som et rolig boområde.

Det skal være flere kontorer i bygningen, blant annet et forsikringsselskap, eiendomsmeglere og et mobiltelefonverksted. I tillegg holder ulike terapeuter til i bygningen, melder avisen.

Les mer om

  1. Skyting
  2. Los Angeles