Verden

Jenter funnet i live etter jordskjelvet i Tyrkia

Redningsarbeidere har funnet to jenter i live under ruinene av en bygning som raste sammen under jordskjelvet i Izmir i Tyrkia fredag.

Tyrkiske redningsmannskaper fant mandag en tre år gammel jente i live i ruinene av en boligblokk som raste sammen under et kraftig jordskjelv fredag.
  • NTB

14 år gamle Idil Sirin lå begravd i 58 timer før hun til jubel fra redningsarbeidere ble hentet ut natt til mandag. Den åtte år gamle søsteren hennes Ipek ble funnet omkommet.

Syv timer senere ble også tre år gamle Elif Perincek funnet i live i ruinene av en sammenrast bygning i Tyrkias tredje største by Izmir, dagen etter at moren og to søstre ble reddet.

Lille Elif lå begravd i 65 timer, og redningsmannskapene betegner det som et under at hun overlevde.

– Det var støv på ansiktet hennes, det var helt hvitt. Da jeg tørket det bort, åpnet hun øynene. Det var et mirakel, forteller redningsarbeideren Muammer Celik til NTV.

85 mennesker er bekreftet omkommet i Tyrkia etter fredagens kraftige jordskjelv, og over 1.000 ble skadet i jordskjelvet som ble målt til mellom 6,6 og 7 og hadde sitt senter under bunnen av Egeerhavet.

På den greske øya Samos omkom to tenåringer da en vegg raste over dem, mens 19 andre ble skadet.

Les også

  1. 26 funnet døde etter jordskjelv i Tyrkia og Hellas

Les mer om

  1. Jordskjelv
  2. Tyrkia
  3. Samos