Verden

Anker dommen mot Rodriguez

COCHABAMBA/OSLO (Aftenposten.no): Aktor mener 13 års fengsel er altfor lite.

Madeleine Rodriguez (23) ble dømt til fengsel i 13 år i Cochabamba. Nå blir det en ny runde i retten for den norske kvinnen. Foto: HANS O. TORGERSEN

Les også

Rodriguez og Brendemo Hagen dømt til 13 års fengsel

Det opplyser statsadvokat Claudia Mancilla til Aftenposten.no torsdag.

Mancilla venter fortsatt på alle domspremissene, men har likevel allerede bestemt seg når det gjelder Madeleine Rodriguez.

Les også

Rodriguez gråt og ba om nåde

— Tungt involvert

I BOLIVIA

Hans O. Torgersen

Statsadvokaten la ned påstand om fengsel i 25 år for 23-åringen, men retten falt ned på 13 år og fire måneders fengsel.

— Vi kommer til å anke. Hun er tungt involvert i denne saken, og hun burde fått 25 års fengsel, sier Mancilla til Aftenposten.no torsdag.

Stina Brendemo Hagen (19) fikk samme straff som Rodriguez, etter at statsadvokaten la ned påstand om 20 års fengsel. 19-åringen varslet allerede i går at hun vil anke.

Augusto Toro Blacutt (24) og hans onkel ble dømt til 20 års fengsel.

Flere av bolivianerne som sto tiltalt i Cochabamba, ble frikjent. En tredje norsk kvinne, som lenge satt i varetekt i Cochabamba, klarte etter løslatelsen fra varetekt å rømme hjem til Norge med nødpass. Hun er fortsatt siktet av Kripos i saken.

Les også

Påstand om 30 års fengsel for nordmenn i Bolivia

Tatt på Arlanda

Norsk politi etterforsker flere saker i kjølvannet av beslaget i Cochabamba i mai 2008. Også et beslag på seks kilo flytende kokain på Arlanda i Sverige har gitt en rekke siktelser i Norge.

Augusto Toro Blacutt, hans kjæreste og en 24 år gammel teologistudent er alle siktet for medvirkning i begge de to sakene.

Etterforskningen av nettverket som styrte innførselen til Arlanda, er ferdig. Politiet har sendt sin innstilling til statsadvokat Johan Øverberg, som vurderer om tiltale skal tas ut.