Verden

Bekrefter at det ble betalt løsepenger for Sekkingstad

Familien til Kjartan Sekkingstads avdøde kone på Filippinene har betalt det meste av løsepengene som sikret at nordmannen ble frigitt, opplyser Filippinenes fredsminister Jesus Dureza til NRK.

  • NTB

Det er ikke kjent hvor mye som ble betalt i løsepenger for Sekkingstad, som ble tatt til fange av Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene natt til 22. september i fjor.

1. september ble han sluppet fri, og flere kilder har opplyst at dette skjedde etter at det var betalt løsepenger.

  • Kjartan Sekkingstad forteller han ble fortalt at han skulle bli det neste offeret: - De behandlet meg som en slave

Punget ut 5,2 mill.

Filippinsk politi har opplyst at det ble betalt 5,2 millioner kroner i løsepenger for nordmannen.

En talsmann for Abu Sayyaf, Abu Ramie, hevder at gruppen fikk drøyt 10 millioner kroner i løsepenger for Sekkingstad og tre indonesiske fiskere, som ble frigitt like etter nordmannen.

Avisen The Philippine Star mener på sin side å vite at det skal ha blitt betalt over 100 millioner pesos i løsepenger for Sekkingstad. Det tilsvarer rundt 17,3 millioner kroner.

Jobbet på ferieanlegg

Ferieanlegget Holiday Oceanview Marina, der Sekkingstad jobbet da han ble bortført, eies av en velstående familie på øya Samal.

Sekkingstad var tidligere gift med et av medlemmene i familien, Ellen Lee Kwen, som døde i 2013. Det er denne familien som ifølge Filippinenes fredsminister Jesus Dureza har betalt mesteparten av løsepengene.

Hvem som har bidratt med det resterende beløpet, er ikke kjent. (NTB)

Les mer om

  1. Filippinene