Verden

Argentiner fant sin mor 38 år etter at juntaen skilte dem

Mario Bravo ble som baby tatt fra sin mor og bortadoptert av militærjuntaen i Argentina. Nå er mor og sønn gjenforent etter 38 år.

Mario Bravo (bildet) ble bortadoptert av militærjuntaen i Argentina som baby. Nå, 38 år senere, har han funnet sin mor. Her holder han pressekonferanse sammen med blant annet lederen for aktivistgruppen Bestemødrene på Maiplassen, Estela de Carlotto (t.v.). Foto: MARCOS BRINDICCI

  • Ntb

— Det er et mirakel at jeg har funnet min mor i live, uttalte Bravo på en pressekonferanse i Buenos Aires tirsdag. Moren, som var politisk fange under juntatiden, har lett etter sønnen i alle år, men det var først da Bravo selv begynte å sjekke DNA-registre over familier som har meldt barn savnet, at de to ble gjenforent.

— Denne julen kommer til å bli skikkelig dyr, sier Bravo, som ikke bare er gjenforent med sin mor, men som også har fått seks nye søsken.

Bestemødrenes kamp

Under juntastyret, som varte fra 1976 til 1983, ble personer mistenkt for å være venstreorienterte, pågrepet på gaten, satt i fengsel og fratatt barn de senere fødte i fangenskap. Enkelte kvinner ble voldtatt i fengslet, mens andre ble pågrepet mens de var gravide. Mange av fangene ble drept, men Bravos mor overlevde.

Gruppen som kaller seg Bestemødrene på Maiplassen, har i 20 år jobbet for å gjenforene de bortadopterte barna med deres biologiske familier. Bravo hadde status som «savnet barnebarn nummer 119».

Han mistenkte allerede som barn at noe ikke stemte, men det var først da adoptivmoren døde, at han begynte å lete i DNA-registrene etter sin biologiske familie.

  1. Les også

    Et stjålet barnebarn finner tilbake