Verden

Lommetyvliga i Athen «dro inn over 30.000 daglig»

Stor politiaksjon viser hvordan utspekulerte lommetyver jobber.

  • Aftenposten Redaksjonen
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Gresk politi arresterte nylig 31 medlemmer av det som beskrives som en lommetyvliga i Athen.

Gjengen mistenkes for å stå bak over 4000 tyverier av lommebøker, vesker og telefoner i den greske hovedstaden. Politiet sier ligaen på daglig basis har stjålet verdier for så mye som 3500 euro (ca. 32.500 kroner) daglig.

– De hadde blitt så dyktige og strukturerte at de hver dag kunne utføre minst 15 tyverier, sier en politileder til The Guardian.

T-banen

Favorittmålene var turister på T-banen til og fra flyplassen, eldre mennesker eller bevegelseshemmede.

Overvåkningsbilder og vitneutsagn forteller at tyvene jobbet i smågrupper der de brukte kart og aviser som avledningsmanøver. Minst tre personer hadde som oppdrag å avlede offeret, mens en fjerde stod for selve stjelingen. Byttet ble videre raskt sendte det videre til en annen. Tyvene var utkledd som turister for ikke å vekke mistanke.

Politiet tror at minst 18 personer fortsatt er på frifot. De fleste arresterte, blant dem en kvinne som antas å være lederen, kommer fra Albania. En gresk tidligere politimann er også arrestert for å ha bistått ligaen.

Rettelse: En tidligere versjon av denne saken inneholdt en regnefeil der 3500 euro var blitt til 325.000 kroner. Den korrekte summen er ca. 32.500 kroner.

Les mer om

  1. Krim
  2. Politiet
  3. The Guardian
  4. Athen
  5. Albania