Verden

Demonstranter stormet Trumps skotske golfklubb med meksikanske flagg

Det skjedde midt under den omstridte politikerens besøk på stedet.

Donald Trump besøkte lørdag golfbanen han eier i nærheten av Aberdeen i Skottland. Demonstranter og naboer protesterte mot den kontroversielle politikeren ved å heise det mexicanske flagget. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix
  • NTB

Demonstrantene bar hjemmelagde skilt med slagord som «Love Trumps hate» og «Stop the hating» og tok seg opp på en ås ved Trump International Golf Links' klubbhus.

Brexit kan drive skottene ut av Storbritannia: – Vi ville vært mye tryggere i EU

Trump-ansatte geleidet journalistene vekk da demonstrantene dukket opp.

Flere av golfanleggets naboer har også heist det mexicanske flagget som et symbol på motstand og solidaritet etter Trumps nedsettende kommentarer om mexicanere og løfte om å bygge en mur langs USAs grense til Mexico.

Her er grafene som viser at Trump er i trøbbel

– Jeg vil særlig at de amerikanske journalistene skal se det, sier David Milne, en av dem som flagget. Han sier markeringen er en «liten solidaritetserklæring» til det mexicanske folket, og et symbol på motstand mot Trump.

– Hvis han blir president, vil USA være i krig i løpet av en uke og konkurs i løpet av to. Mannen er en idiot, sier Milne.

Trumps' golfanlegg var svært kontroversielt i Skottland siden det er bygget i et verneområde med bølgende sanddyner. Han har også vekket sinne blant mange fordi han har forsøkt å stanse en vindmøllepark som han mener ødelegger utsikten.

Trump selv sammenlignet demonstrantene med sine rivaler i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat, som han sa var misfornøyd fordi de hadde tapt. (©NTB)

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. Brexit