Her er grafene som viser at Trump er i trøbbel
Donald Trumps allerede forferdelig popularitetstall nådde et nytt bunnivå etter rasismekranglene de siste ukene.
Trump steg på målingene etter at han så godt som sikret seg den republikanske nominasjonene da hovedutfordrer Ted Cruz trakk seg tidlig i mai.
Men en ny måling utført for The Washington Post og NBC viser at hele sju av ti amerikanere har et negativt inntrykk av republikanernes presidentkandidat.
Hele 56 prosent av de spurte sa at de hadde et «sterkt ufordelaktig» syn på eiendomsmogulen.
Demokratene øker ledelsen
Og mens det var svært jevnt mellom Hillary Clinton og Trump i midten av mai, drar nå Demokratene fra i sammenstillingene av store meningsmålinger.
På Pollsters gjennomsnitt ligger Trump 5,6 prosentpoeng bak sin demokratiske rival. Hos nettstedet RealClearPolitics leder Clinton med 5,8 prosentpoeng.
Rasismeanklager
Avstanden har økt samtidig med at oppmerksomheten rundt Trump dreide seg om at han gjentatte ganger hevdet at dommeren Gonzalo Curiel ikke kunne være nøytral i et søksmål som er rettet mot en av Trumps foretak.
Årsaken, ifølge eiendomsmogulen, var at Curiel er«mexicansk». Curiel er født i den amerikanske delstaten Indiana og har bodd hele livet i USA, men Trump mente likevel at hans mexicanske røtter gjorde det umulig for ham å være upartisk.
Kritikken haglet, og flere fremtredende republikanere kritiserte partiets presidentkandidat. Partiets leder Representantenes hus, Paul Ryan, kalte til og med Trumps uttalelser et «skolebokeksempelet på rasisme».
Partiet også upopulært
En måling fra Bloomberg viser at også Trumps parti sliter med populariteten. Bare 32 prosent av de spurte sier at de har et positivt syn på Det republikanske partiet.
Det er det laveste siden målingene startet i 2009. Til sammenligning sier 49 prosent at de har et positivt syn på Demokratene.
- Det finnes mange myter og løgner om amerikanske våpenlovgivning: Her noen sentrale fakta du bør vite for å kunne følge våpendebatten.
– Det er åpenbart knyttet til oppfatningene av Trump, sier J. Ann Selzer, som utførte meningsmålingen for nyhetsbyrået.
– Dette lekker over til oppfatningen av partiet og andre republikanske politikere, sier hun.
Republikanerne er derfor i en vanskelige situasjonen. De må balansere hensynet til en svært upopulær presidentkandidat opp mot behovene til de mange andre republikanerne som står til valg i år, blant dem en rekke senatorer, kongressrepresentanter og guvernører.
- Hør denne ukens podcast fra Aftenpostens Verden der vi snakker om Trumps reaksjon etter Orlando-tragedien:
Hva betyr Orlando-angrepet?
De fleste av de spurte i målingene ble intervjuet før Omar Mateem drepte 49 mennesker på homoklubben Pulse i Orlando.
Etter angrepet har Trump gjentatt et annet av sine mest kontroversielle valgkamputspill: at ikke muslimer bør få komme til USA så lenge islamistisk terror er et problem.
- Stor verdiundersøkelse i 2015: Flertall i USA mener islam kræsjer med amerikanske verdier
Ifølge statistikknettstedet FiveThirtyEight steg Trump på målingene i nominasjonskampen etter angrepene i Paris og San Bernardino sent i 2015. Samtidig advarer nettstedet mot å tro at den tendensen er direkte overførbart fra nominasjonskampen til selve presidentvalget.
Den samme økningen var ikke tydelig etter angrepene i Brussel i mars. Det «antyder at velgerne som var disponert for å støtte Trump på grunn av terrorisme, kanskje allerede var i hans hjørne [ ...] og at han ikke har mer å vinne», skriver nettstedet.
Det poengterer også at det er stor forskjell på velgeren som stemmer i nominasjonsvalg, og de som kommer til urnene ved selve presidentvalget.