Flyplassen på Bali åpner igjen onsdag

Den internasjonale flyplassen på Bali opplyser at den åpner igjen onsdag. Asken fra vulkanen Agung beveger seg ikke lenger mot flyplassen.

Mange har overnattet på flyplassen på Bali de siste dagene. Nå skal den gjenåpnes.
  • NTB

– Luftrommet vil bli åpnet igjen. Men vi kommer til å følge situasjonen nøye, sier lufthavnens talsmann.

Tirsdag forrige uke begynte et utbrudd fra vulkanen Agung. Lørdag kom en enda større askesky, som førte til at all trafikk ved flyplassen ble innstilt.

Alarmberedskapen på ferieøya er fortsatt på det høyeste nivå, og omkring 40.000 mennesker er blitt evakuert fra et område med 10 kilometers radius fra vulkanen. I alt ventes det at 100.000 blir evakuert.

Tirsdag ble det opplyst at vulkanen hadde gått inn i en «kritisk fase».

– Den ligger an til å få et større utbrudd, sa Gede Suantika fra det indonesiske senteret for vulkanologi og håndtering av geologisk risiko.

Slik så det ut på den internasjonale flyplassen i Denpasar tirsdag. Onsdag gjenåpner flyplassen.

Tirsdag var nesten 60.000 passasjerer rammet, om lag samme antall som dagen før. Uten fly må man reise i flere timer med bil og båt for å ta seg til nærmeste alternative flyplass, som ligger på en annen øy.

Det er satt opp over 200 evakueringssentre på øya til fastboende som har måttet flykte. Vulkanen Agung ligger i den nordøstlige delen av Bali og er dermed ikke en trussel for de mest populære turistdestinasjonene.