Amerikansk TV-stjerne tas av lufta etter rasistisk tvitring

TV-stasjonen ABC tar Roseanne Barr av lufta, etter at hun kom med et rasistisk utfall mot borgerrettsforkjemperen Valerie Jarrett.

Roseanne Barrs TV-komedie «Roseanne» tas av lufta i USA, etter at Barr kom med en sterkt rasistisk Twitter-melding. Foto: AP / NTB scanpix

«Roseanne» var i årene 1988 til 1997 en av USAs mest populære TV-komedier, og da serien gjenoppsto i mars i år fikk den over 25 millioner seere.

Serien var særlig populær blant konservative amerikanere, ettersom Barrs karakter uttrykte støtte til president Donald Trump.

Populariteten til tross, Roseanne Barrs rasistiske Twitter-melding om den svarte borgerrettsforkjemperen, juristen og forretningskvinnen Valerie Jarrett, som også var rådgiver for president Barack Obama, ble for mye for ABC-ledelsen.

Barr omtalte i meldingen Jarrett som et produkt av Det muslimske brorskap og «Planet of the Apes», noe hun rett nok har beklaget i ettertid.

Sjefen for ABC Entertainment, Channing Dungey, tar likevel Barr av lufta og gjør det klart at serien nå er historie.

– Kommentaren var avskyelig, motbydelig og ikke i tråd med våre verdier, og vi har derfor besluttet å kansellere serien, sier han.