Trumps eksadvokat deler lydopptak om betaling av Playboy-modell

I opptaket høres det ut som om Trump sier: – Betal med kontanter. Nå eskalerer feiden mellom presidenten og advokaten Michael Cohen, skriver The New York Times.

New York Times skrev tidligere denne uken at Donald Trumps mangeårige advokat Michael Cohen tok opp en samtale med Trump om betaling til en tidligere Playboy-modell.

CNN opplyser at de har fått opptaket fra Cohens advokat Lanny Davis, og sendte det på programmet «Cuomo Prime Time».

På opptaket skal man blant annet høre Trump og Cohen snakke om hvordan de kunne kjøpe rettighetene til Playboy-modellen Karen McDougals historie om en påstått affære noen år tidligere. Opptaket skal ha blitt gjort i september 2016.

I opptaket, som er relativt utydelig, høres det ut som om Trump selv foreslår å betale med kontanter.

Dialogen mellom Trump og Cohen foregår slik mot slutten av opptaket:

Cohen: – Når det gjelder finansieringen ...

Trump:– Hvilken finansiering?

Cohen: – Vi må betale.

Trump (utydelig): – Betal med kontanter.

Cohen: – Nei, nei, nei, nei, nei.

Men, som CNN også påpeker, er det såpass utydelig at det kan være et «don’t» foran «pay with cash»

The New York Times omtaler også opptaket og skriver at det «eskalerer feiden mellom Trump og Cohen». De er også tydelige på at opptaket er utydelig.

– De frykter sannheten om Donald Trump

Trumps nåværende advokat Rudy Giuliani har tidligere erkjent at kjøpet blir diskutert på opptakene, men har understreket at presidenten aldri betalte for noe.

Cohens advokat mener Giuliani lyver om at Trump aldri har gjort noen utbetaling.

– Hva frykter de? Hvorfor representerer jeg han? De frykter sannheten om Donald Trump. En dag vil han fortelle sannheten om Donald Trump, sier Davis til CNN.

Det er fra før kjent at McDougal fikk 150.000 kroner av moderselskapet til magasinet National Enquirer for eneretten til å omtale hennes historie, men saken ble aldri publisert.

Cohen har tidligere innrømmet å ha betalt 130.000 dollar til pornoskuespilleren Stormy Daniels for at hun skulle holde tett om sitt påståtte seksuelle forhold til Trump.