NRK: PST undersøker bakgrunnen til statsråd Per Sandbergs kjæreste

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) undersøker etter det NRK forstår bakgrunnen til Bahareh Letnes.

Etter at Bahareh Letnes og fiskeriminister Per Sandberg var på ferie i Iran har bølgene gått høyt både om sikkerhet og om forholdet til regimet. Her de to fotografert i Mandal 10. august.

NRK har også snakket med Per Sandbergs kjæreste, Bahareh Letnes, selv. Hun sier at det er bra at PST undersøker bakgrunnen hennes nå, men vil ikke kommentere saken ytterligere. NRK melder at eventuelle bånd til det iranske regimet skal ettergås.

Fiskeriminister og nestleder i Fremskrittspartiet (Frp), Per Sandberg, har fått sterk kritikk etter at han reiste på ferie til Iran med sin norsk-iranske kjæreste, Bahareh Letnes. Kritikken har også kommet innenfra partiet.

Sandberg meldte ikke fra til Statsministerens kontor (SMK) om reisen i forkant, slik Regjeringens arbeidsreglement krever. Han tok også med seg mobiltelefonen til landet, noe som strider mot Regjeringens sikkerhetsprosedyrer.

Angrer på at han ikke informerte

Per Sandberg har tidligere beklaget at han ikke varslet SMK om reisen, og at han tok med seg mobilen sin på ferien.

– Men jeg vil ikke gå inn på hvilke grunner jeg hadde for ikke å varsle, sa han under et kort møte med pressen i Mandal torsdag.

På spørsmål om han fortsetter som statsråd, svarte han:

– Det er det opp til statsministeren å avgjøre. Jeg registrerer at både statsministeren og partilederen har uttrykt full tillit til meg. Men som statsråd har du ingen garanti for å beholde jobben.