I tre måneder var Jayme Closs (13) sporløst forsvunnet – så ble hun funnet

13 år gamle Jayme Closs var savnet i nesten tre måneder etter at foreldrene hennes ble drept i Wisconsin i USA. Torsdag ble hun funnet i live.

Jayme Closs kan ha blitt kidnappet og en person er pågrepet.

Den tynne jenta var skitten og hadde altfor store sko da hun ble funnet i nabobyen Gordon, Wisconsin, om lag en times kjøretur unna familiehjemmet, skriver nyhetsbyrået AP.

En kvinne nærmest snublet over den savnede jenta og løp inn til naboen og ba dem ringe 911.

– Dette er Jayme Closs!

11 minutter senere ble en 22 år gammel mann pågrepet, mistenkt for å ha drept jentas foreldre og deretter bortført henne.

Savnet siden oktober

Jayme Closs har vært savnet siden 15. oktober i fjor, etter at politiet oppdaget at noen hadde brutt seg inn i familiens hjem og skutt og drept foreldrene, James og Denise Closs. Politiets hovedteori var at 13-åringen hadde blitt bortført.

Jenta ble funnet om lag en times kjøretur fra sitt hjem i Barron. Politiet mener 21-åringen drepte foreldrene hennes fordi han ville bortføre henne.

USAs føderale politi, FBI, endret teksten på etterlysningsplakaten etter at 13-åringen Jayme Closs ble funnet.

På en pressekonferanse sa sheriff Chris Fitzgerald i Barron at 21-åringen «planla handlingen og tok flere grep for å skjule sin identitet». Han er ikke tidligere kjent for politiet.

Jayme Closs er utskrevet fra sykehus, og gjennomfører avhør med politiet, ifølge Fitzgerald. Hun skal deretter gjenforenes med sine slektninger, opplyser han.

Tror jeg ser et spøkelse

Avisen The Star Tribune skriver at naboen som varslet politiet var Kristin Kasinskas, som jobber som lærer. Kasinskas hørte at noen banket på døren. Det var naboen som hadde gått tur med hunden – og hun hadde truffet på Jayme.

I de 20 minuttene Jayme var på besøk, forsøkte de å få den unge jenta til å føle seg komfortabel. 13-åringen ble tilbudt vann og mat, men hun takket nei. Jayme var stille, men fortalte at hun ikke visste hvor hun var. Gordon, byen hun befant seg i, ligger ti mil unna hjembyen hennes Barron i delstaten Wisconsin.

– Jeg tror ærlig talt at jeg drømmer akkurat nå. Det var som om jeg så et spøkelse, sier Kasinskas.

2000 frivillige lette etter henne

Jayme ble meldt savnet 15. oktober 2018 etter at noen hadde brutt seg inn i familiens hjem utenfor Barron og skutt og drept foreldrene hennes, James og Denise Closs.

Jayme var sporløst borte, men politiet i Barron mente jenta kunne være kidnappet.

Flere tusen frivillige lette etter Jayme Closs rundt familiens hjem i Barron i Wisconsin i USA.

Etter at forsvinningen ble offentlig kjent, fikk politiet inn tusenvis av tips. De studerte overvåkingsbilder og 2000 frivillige søkte 23. oktober etter jenta, men det skulle ta tre måneder før alle kunne puste lettet ut. Hun ble straks undersøkt på et sykehus og gjenforent med medlemmer av familien.

Sue Allard, Jaymes tante, kunne knapt uttrykke sin glede over gjenforeningen.

– Dette er nyheter vi har ventet på i tre måneder. Jeg kan ikke vente med å legge armene mine rundt henne. Jeg kan bare ikke vente, sier Allard.