Verden

Mann med bånd til Hells Angels funnet død i Sverige

Den svenske mannen hadde tette bånd til Hells Angels og levde med hemmelig identitet frem til han forsvant i november. Nå er han funnet død i Malmö.

  • NTB

– Han er kjent for oss fra mange år tilbake i tid, men for hva, vil jeg ikke gå inn på, sier pressetalsperson Nils Norling i politiet i Malmö.

Liket av 53 år gamle Leif Andersson ble funnet av to arbeidere fra Trafikverket ved 23.30-tiden mandag kveld, nær et vann ved et jernbanespor, ifølge Expressen.

Andersson ble meldt savnet i november i fjor. Politiet antok da at han var bortført, men vil ikke si noe om hvorfor de mistenker dette. Det siste sikre sporet av ham er bilder fra et overvåkingskamera ved Hagstorpsgatan i Malmö 24. november. Da han ble funnet mandag kveld, var han iført de samme klærne som på disse bildene.

53-åringen hadde sterke koblinger til motorsykkelklubben Hells Angels. Han var ikke medlem, men sto sterkt i klubbens innerste krets, ifølge Expressen.

Siden 2009 hadde han levd under hemmelig identitet på grunn av trusler. Tidligere samme år hadde noen kastet en håndgranat inn i gangen på en bolig i Kävlinge kommune – en bolig som tilhørte klubben.

Politiet etterforsker saken som drap, men dødsårsaken er ikke bekreftet.

Les mer om

  1. Hells Angels
  2. Sverige