Verden

Dødstallet stiger til 156 etter flomkatastrofen i Japan

Dødstallet etter den verste flomkatastrofen i Japan på flere tiår er steget til 156. Nå er det frykt for at overlevende skal rammes av heteslag.

Regnet har gitt seg, og forholdene begynner å bli bedre for de mer enn 70.000 menneskene som deltar i søket etter overlevende i Japan. Ødeleggelsene er enorme sørvest i landet, slik som her i Hiroshima. Foto: Haruka Nuga / AP / NTB scanpix

 • NTB

Redningsoperasjonene for å lete etter flere titall personer som fortsatt er savnet, fortsetter, opplyser talsperson for de japanske myndighetene, Yoshihide Suga.

På grunn av mangel på rent drikkevann og høye temperaturer på over 35 grader er det frykt for at befolkningen i de hardt rammede områdene skal få heteslag. I byen Kure er over 226.000 mennesker isolert uten vann og forsyninger som følge av regnkatastrofen.

– Ikke noe vann, ikke noe mat, ingenting kommer til byen. Vi kommer til å bli dehydrert om vi fortsetter å være isolert, sa en lokal innbygger i Kure til den japanske avisen Mainichi.

Helikoptre er sentrale i søket etter de titalls savnede sørvest i Japan. Foto: Kyodo News via AP / NTB scanpix

Vanskelig redningsarbeid

Tirsdag begynte vannmassene endelig å trekke seg tilbake etter at regnværet ga seg mandag. I byen Kurashiki, med over 400.000 innbyggere, ble flere bydeler helt oversvømt, og flere mennesker måtte klatre opp på hustakene sine for å bli reddet.

Mer enn 70.000 personer deltar i søket etter savnede, men gjørme og store vannmasser skaper voldsomme problemer for redningsarbeiderne. Likevel fortsetter arbeidet med uforminsket styrke.

Politifolk fotograferti Mabi i Kurashiki. Foto: ISSEI KATO / Reuters / NTB scanpix

Statsministeren avlyste utenlandstur

Dødstallet, offisielt 141 personer, er det høyeste som følge av flom i Japan på mer enn 30 år. Statsminister Shinzo Abe avlyste mandag en planlagt utenlandstur for i stedet å reise til de hardest rammede områdene sørvest i landet.

Japan gjennomgår tunge regnsesonger tidlig om sommeren hvert år, men i år har det kommet rekordstore mengder. Enkelte steder har det falt over 1 meter regn på kort tid.

Les mer om

 1. Vær
 2. Japan
 3. Flom

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Dødstallet fortsetter å stige etter flomkatastrofen i Japan

 2. VERDEN

  Minst 100 døde etter rekordregn i Japan

 3. VERDEN

  Minst 100 døde etter uværet i Japan

 4. VERDEN

  14 fryktes omkommet etter at flom rammet sykehjem i Japan

 5. VERDEN

  Nesten 200 døde i flomkatastrofen i Japan

 6. VERDEN

  Over 20 skadd i kraftig storm i Japan